Méhlegelők után rágcsáló-óvóhelyek?

Székely • 2022. november 23., szerda •
Nagy dérrel-dúrral hirdette meg 2020 nyarán a polgármester a „Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!” köztisztasági programot. Arra azonban már nem futja azóta, hogy a napi, kötelező feladatokat is ellássa a város.
Méhlegelők után rágcsáló-óvóhelyek?

2021 júniusában 1 milliárd 205 millió forintnyi fejlesztési forrást ítélt meg a vasi megyeszékhelynek a kormány, ebből 220 millió forint jutott parkolók építésére a vásárcsarnok szomszédságában. A munkálatok - ha lassan is, de - zajlanak, ám emellett Nemény Andrásék illetékes cégeinek energiájából másra már nem futja.

A „Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!” köztisztasági program célja a tiszta város, tiszta lakókörnyezet elérése volt. Nos, úgy tűnik, hogy mindez - mint annyi más - megint csak szlogen maradt. Portálunk több alkalommal is foglalkozott a város különböző pontjain meglévő és súlyosbodó problémákkal, amelyek nem csökkennek, sokkal inkább gyarapodnak.

Most éppen az egyik Szent Márton utcai tízemeletes ház lakói hívták fel figyelmünket az  áldatlan állapotokra. Azt természetesen türelemmel viselik, hogy az új parkolók kialakítása zajjal, porral és egyéb kényelmetlenséggel jár, azt azonban már nem értik, hogy a nagyon sokak által igénybe vett szelektív hulladéktárolókat miért éppen a ház ablakai alá helyezték el. A napról napra növekvő szeméthalom egyrészt a lakásokba beszivárgó bűzével hívja fel magára a figyelmet, másrészt szanaszét hordja a novemberi szél a szemetet. Harmadrészt, miután több mint egy hónapja nem szállították el a hulladékot, akár komolyabb fertőzések forrása is lehet. Többen telefonáltak már ez ügyben az illetékeseknek, akik azonban egyszerű intézkedés helyett mondvacsinált okokra hivatkozva (állítólag nem férnek hozzá a kukákhoz!)  a fülük botját sem mozdítják, vagy hárítanak!

Sajnos ez az újabb eset is rávilágít arra, hogy Nemény 2019-ben előadott hangzatos szövege, miszerint „modern, európai, szolgáltató városban gondolkodnak, amit a városlakókkal együtt vezetnének”, csupán maszlag volt. 

Nemcsak a hulladékgyűjtés, hanem Nemény memóriája is szelektív eszerint. Hacsak nem arról van szó, hogy a korábban nagy vitát kiváltó szombathelyi méhlegelők után a baloldali városvezetés nemtörődömségét most holmi rágcsáló-óvóhely címke mögé akarja elrejteni…

közösség

további frisss

lap tetejére