Megvan már a szilveszteri menü? Készíts skót tojást!

• 2019. december 29., vasárnap •
Fürdős Zé újabb extra fogást kínál, ezúttal a szilveszteri buliba. A tojást darált húsba és corn flakes-be burkolta, majd megsütötte. Jól hangzik, ugye? Nem mellesleg még mutatós is.
Megvan már a szilveszteri menü? Készíts skót tojást!

A tojásokat gyöngyöző vízben 6 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vizet öntünk rá, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan megpucoljuk őket. 

A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a szójaszósszal. Alaposan összekeverjük. A húst 4 egyenlő gombócra osztjuk, kilapítjuk őket, és egyesével beburkoljuk vele a tojásokat úgy, hogy mindenhol befedje azokat. 

A corn flakes-t egy aprítógépben lezúzzuk, és a tojásokat a hagyományos módon először lisztbe, tojásba végül pedig a corn flakes-be forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd kiszedjük, elfelezzük, és friss salátával tálaljuk.

A pontos recept itt található: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/skot-tojas-omg/?fbclid=IwAR2wO3tS5Z21VU-wmtc-EmHCs_I55_RCVFwVHxIfWhu46d_72-cR9loh-DM

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére