Megszorítócsomag: észszerűtlen mozibezárás, élhetetlen város

há • 2022. szeptember 28., szerda •
Helyreigazítás: A 2022. szeptember 28-án "Megszorítócsomag: észszerűtlen mozibezárás, élhetetlen város" címmel megjelent cikkben Illés Károlyt, a szombathelyi Fidesz-frakció vezetőjét idézve valótlanul híreszteltük, hogy Szombathely polgármestere és alpolgármesterei 1,7 millió forintért tankoltak. A valóság ezzel szemben az, hogy a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában nincs olyan gépjármű, amelyet kizárólag a polgármester vagy az alpolgármesterek használnak. Mivel az önkormányzat tulajdonában álló személygépkocsikat hivatali kötelezettségeik ellátása során a polgármesteri hivatal alkalmazottai is jogosultak használni, ezért olyan adat nincsen senkinek sem a birtokában, amely alapján valós számot lehetne megadni a polgármester és az alpolgármesterek gépjárműhasználatának költségéről.
Megszorítócsomag: észszerűtlen mozibezárás, élhetetlen város

- A baloldal által is támogatott, elhibázott brüsszeli szankciós politika azt eredményezte, hogy Nemény András polgármester és a szombathelyi városvezetés most megszorítócsomag bevezetésére készül, amely elsősorban a fiatalokat és az időseket érinti - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Illés Károly, aki szerint így élhetetlenné válik a város. - Átgondolatlan intézkedéseket tartalmaz a csomag, ezért a Fidesz-frakció ezt nem támogatja - szögezte le a képviselőcsoport vezetője.

Utalt rá: a 2019 óta regnáló baloldali városvezetés egy akkor jó állapotban lévő, anyagiakban is bővelkedő költségvetéssel vette át az irányítást, azóta viszont rombolás zajlik, és panaszkodástól hangos a közélet. - Érdemi munka helyett mutyizás és megszorítócsomag van - fogalmazott. - Nem szeretnénk, ha Nemény András elhibázott döntéseiért a szombathelyiek fizetnének meg, ilyenek voltak a több milliós végkielégítések, a közel 20 millió forintos WC-felújítás kiadásai vagy a propagandacélokat szolgáló Savaria Fórum választások előtti vidéki terjesztésének extra költségei. A Médiaközpont évi 168 millió forintba kerül így is - tette hozzá. Kiemelte: a napokban érkezett a hír egy 320 millió forintos, szabadon felhasználható kormányzati támogatásról, amelyet a piacfelújítás már saját erőből rendezett többletköltségei miatt kap Szombathely. Kérdés persze, hogy az önkormányzat mire költi majd ezt az összeget - jegyezte meg. A fideszes frakcióvezető szerint megdöbbentő az is, hogy miközben 600 forintos parkolási díjjal sarcolja Nemény András az itt élőket, addig a polgármester és az alpolgármesterek 1,7 millió forintért tankoltak.

Nem tartják megalapozottnak a belvárosi mozi bezárásának ötletét a jobboldali politikusok, erről Horváth Gábor beszélt. - Az őszi-téli időszakban érkeznek a slágerfilmek, ilyenkor realizálja a filmszínház a legnagyobb bevételt. Az AGORA Savaria Filmszínház esetében a bezárással a kávézó havi 1,2 millió forintos bérleti díjáról is lemond a város. Nem mellékes, hogy a mozijegyet Szent Márton kártyával kedvezményesen tudják megvásárolni a helyi lakók, ami számukra nagy segítség. Összesen mintegy 8,5 millió forintra lenne egyébként szükség december 31-ig ahhoz, hogy a mozi üzemeltetése biztosított legyen - ismertette a képviselő, aki szerint ez a forrás rendelkezésre állna akár cégen belül is, némi átcsoportosítással és a városi újság példányszámának csökkentésével.

közösség

további frisss

lap tetejére