Megszorítások Szombathelyen: bezárják a Savaria mozit is

• 2022. szeptember 20., kedd •
Szombathely takarékossági programjavaslatáról tett bejelentést dr. Nemény András polgármester. A program 74 pontból áll, húsz céget, intézményt és magát az önkormányzatot is érinti. Nagyjából másfél milliárd forint megtakarításra számít a város, ha véghez is tudják vinni.
Megszorítások Szombathelyen: bezárják a Savaria mozit is

A polgármester a videóban azzal kezdte: több mint 3,2 milliárd forintot kell megspórolniuk, majd a részletekre tért.

Megtartják óvodáik és bölcsődéik működését, ahogy korábban, úgy ezentúl is 22 Celsius-fok lesz a csoportszobákban. A közvilágítás is működni fog, ebben sem lesz csökkenés. Valamennyi munkahelyet is megtartják, a csomag nem arról szól, hogy leépítik dolgozóikat. Októbertől, a fűtési szezon idejére bezárják a Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot. A Savaria Szimfonikus Zenekar innentől kezdve a sportházban működik majd.

Az adventi vásárt megtartják, de kicsit más lesz, mint korábban, kevesebb lesz talán a fény – mondta. A civil szervezeteket is érinti az energia-áremelkedés: számukra megpróbálnak egy mentőhelyet létrehozni. A rendelkezésükre álló ingatlanok közül, amelyek amúgy is fűtve vannak, felajánlják nekik, hogy ott végezzék el a munkájukat.

Az uszoda kérdésében a következőre jutottak: olyan mértékű az emelkedés, amit nem tud kigazdálkodni a Vasivíz Zrt. – az uszoda működtetése jövőre egymilliárd forinttal többe kerülhet, de megoldást keresnek, hogy a szombathelyiek tudjanak hol sportolni, vízilabdázni, úszni. 

A takarékossági programot a közgyűlés elé terjesztik majd.
Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére