Megszólalt a rédicsi gördeszkás pap: Tudom, hogy sokan imádkoznak értem

zaol.hu • 2021. május 09., vasárnap •
Megszólalt a Borsnak a gördeszkás papként híressé vált Lendvai Zoltán atya. A rédicsi plébánost hetek óta a Covid-osztályon ápolják. Tudja, hogy sokan imádkoznak érte és a koronavírus-fertőzésben elhunyt édesapja lelki üdvéért.
Megszólalt a rédicsi gördeszkás pap: Tudom, hogy sokan imádkoznak értem

Hosszú hetek óta a zalaegerszegi kórházban kezelik a rédicsi plébánost. A népszerű katolikus papon azután jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, hogy a szintén a plébánián lakó édesapját beszállították a Covid-osztályra. Zoli bácsi életét az orvosok nem tudták megmenteni, ám az atya kezelése eredményesebb. A köztiszteletben álló egyházi személyért országszerte imádkoznak a hívek, hiszen az állami kitüntetéssel is rendelkező áldozópap valóban sokat tesz a hívekért, főleg az ifjúságért. Hogy a fiatalabb generációt könnyebben megszólítsa, misén kívül gördeszkázás közben tanítja őket a helyes, keresztény életmódra.

Székely János szombathelyi megyéspüspök a múlt héten elmondta, hogy többször is megfordult a pap betegágyánál. Lendvai Zoltán néhány mondat után elfárad, de egyre jobban érzi magát. Ezúttal a Borsnak is sikerült őt elérnie.

KÖSZÖNÖM AZ ÉRDEKLŐDÉST, KÖRÜLBELÜL ANNYIT TUDOK ELMONDANI, AMENNYIT A PÜSPÖK ATYA IS ELMONDOTT RÓLAM.

Tudom, hogy sokan imádkoznak értem és édesapám lelki üdvéért, amiért hálás vagyok. Isten áldását kérem a munkájukra és Magyarországra!

– mondta Lendvai atya, majd kedvesen elköszönt.

A hívek visszavárják szeretett papjukat. Egyikük a neve elhallgatását kérte, de szívesen nyilatkozott a lelkipásztorról.

– Igazi közösségi ember, nélküle üresebb az életünk. Örülünk, hogy az imáink meghallgatásra találtak! Már alig várjuk, hogy szervezhessünk vele egy igazi gördeszkás találkozót!

 

forrás: zaol.hu, kép: MTI