Megszenvedtek a győzelemért

sd • 2021. január 11., hétfő •
44 napos kényszerszünetet követően nagy csatában, végül 2 góllal múlta felül a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata a vendég Kecskemétet.
Megszenvedtek a győzelemért

A koronavírus által erősen megtépázott vasiak finoman fogalmazva nem éppen top formában, és nem is teljes kerettel fogadták az alföldieket. Ennek ellenére bajnokesélyeshez méltóan kezdte a találkozót a Hali, és a 3. percben egy szép kontra lezárásaként Darrieer talált Tombácz kapujába. A hazaiak lendülete nem hagyott alább a gól után sem, ezért is jött váratlanul a kecskeméti egyenlítő találat Mánya révén. Két perccel később Simic Bozidar jóvoltából már a vendégeknél volt az előny, sőt a félidő hajrájában kisbüntetőjüket is gólra váltották a kecskemétiek, akik így nem kis meglepetésre 3:1-re vezettek már. Egy perccel a vége előtt Dróth is benyesett egy szabadrúgást, kezdett ocsúdni a Szombathely a sokkból. Az egyenlítéstől centikkel maradt el a Hali, Darrieer irgalmatlan lökete Tombáczról pattant kapufára, majd onnan vissza a mezőnybe. 

Szünet után hiába próbálta meg nyomás alá helyezni ellenfelét a hazai alakulat, a nagy akarásnak nyögés lett a vége, egy újabb kontrát követően ismét 2-vel ment a Kecskemét Simic Bozidar góljával. Pár pillanat múlva Dávid Richárd erőszakosságának köszönhetően kapaszkodtak a vasiak, majd a rendkívül agilisan játszó Darrieer egálra hozta a meccset. Küzdött, körömszakadtáig védekezett a Kecskemét, de Horváth Péter a 36. percben hosszú idő után visszavette a vezetést a Halinak. Vészkapus taktikára álltak át a vendégek, de Dávid Richárd gyönyörű találatával bebiztosította a hazai győzelmet a rangadón.


Haladás VSE–SG Kecskemét Futsal 6-4 (2-3). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, Tamási (Kubicsek, Ibriksz).

HVSE: Gyimesi – Darrieer, Horváth P., Simic M., Sipos G. Csere: Homok (kapus), Kovács M., Nagy K., Hajmási, Dávid, Papp, Dróth, Gerencsér, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Kecskemét: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Scherban, Mánya. Csere: Verebélyi (kapus), Csákó, Simic B., Récsei, Sallai, Szedmák. Edző: Koós Károly.

Gólszerzők: Darrieer (3. 33.), Dróth (18.), Dávid (28, 37.), Horváth P. (36.), ill. Mánya (5., 18.), Simic B. (7., 26.).
Kiállítva: Ristic (38.).


fotó: Unger Tamás / Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére