Megrázó felvétel a terézvárosi házomlásról (videó)

• 2022. június 27., hétfő •
Volt olyan járókelő, akinek másodperceken múlt az élete.
Megrázó felvétel a terézvárosi házomlásról (videó)

Megrázó felvételt osztott meg közösségi oldalán a Terézvárosban történt házomlásról a Népszava. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfő délelőtt leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utcában. A törmelék az utcára és a járdára hullott, hatalmas port kavarva az épület közelében.

A közzétett felvételen az is látható többek között, hogy egy járókelő élete a másodpercek töredékén múlt, épp időben el tudott szaladni az alázúduló törmelék elöl.

Az önkormányzat minden segítséget megad a lakóknak

Az MTI-nek a kerület polgármestere elmondta, az átalakítás alatt álló tetőtérben néhány hete tűzeset történt. Soproni Tamás jelezte azt is, hogy

egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek,

amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

Egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba

 A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 csatorna műsorában.

Győrfi Pál hozzátette, három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték.

A legutóbbi értesülések szerint a házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze is megsérült, aki éppen munkahelyére tartott.

A romokat keresőkutyákkal is átvizsgálják.

Nyitókép: Képernyőfotó
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére