Megmutatjuk a világ legjobb drónos fotóit

Frisss.hu/Time.com Címlapkép: Jonathan Payet • 2016. július 23., szombat •
Fentről minden sokkal szebb.
Megmutatjuk a világ legjobb drónos fotóit

A drónok új tárlatokat nyitottak a légi fotózásban, mert másképp szinte lehetetlen ebben a perspektívában képeket lőni, másrészt repülővel sokkal hangosabb és drágább lenne az egész. A drónos fotóknak pedig már külön versenyt is rendez a Dronestagram, mi pedig az ő képeikből válogattunk.

Fotó: Los Manes del Drone

És közben elárulunk néhány érdekességet, mint például azt, hogy idén 5900 képet neveztek erre a megmérettetésre, a jelentkezők pedig 28 országból érkeztek. Három nagy kategóriában lehetett nevezni: természet és vadvilág, sport és utazás. Azért idén kicsit más volt a dolog, mert tavaly még a legjobb drónik (drónos szelfik) is külön díjat kaptak, most csak a három kategória első három helyezettje.

Fotó: Todd Kennedy

2016 legjobb természet-vadvilág drónosa Michael Bernholdt lett, aki a fenyves körüli erdős fotójával nyűgözte le a zsűrit. Michael egyébként órákig keresgél a Google Maps-en, hogy olyan helyeket találjon, amit érdemes fentről is megnézni.

Fotó: Michael Bernholdt

Utazás kategóriában Francesco Cattuto lett az első, ő az umbriai Assisi Szent Ferenc Bazilikát fényképezte le, enyhén ködös időben. Francesco volt már szoftverfejlesztő, most projekt menedzser és szenvedélye  fotózás.

Fotó: Fransesco Cattuto


Max Seigal pedig a legjobb sportos drónfotós lett 2016-ban. Róla annyit kell tudni, hogy biológusként szoros a kapcsolata a természettel, imád a szabadban lenni és ez a képein is látszik.

Fotó: Max Seigal

És mint mindennek, ennek a versenynek is volt részben magyar vonatkozása, hiszen a kézdivásárhelyi Ignácz Szabolcs második lett a természet-vadvilág kategóriában. Szabolcs a Samsung Románia nevű cégnél dolgozik, ahol az a feladata, hogy olyan telefonokat teszteljen, amiket még nem dobtak piacra, ami már önmagában elég jól hangzik, de emellett bedolgozik néhány ingatlanügynökségnek és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy profi drónfotós.

Fotó: Ignácz Szabolcs

Fotó: Karolis Janulis

Fotó: Angle Shot

közösség

további frisss

lap tetejére