Meglestük: dolgoznak a virágkötők az óriás adventi koszorún

há • 2020. november 23., hétfő •
Már állítják össze az adventi koszorút a Berzsenyi téren a Herman iskola virágkötői. Mint minden évben, most is az ő kezük munkája a város közös adventi koszorúja, rengeteg fenyőággal és dísszel, óriási gyertyákkal, idén azonban közös gyertyagyújtási ceremóniák nélkül.
Meglestük: dolgoznak a virágkötők az óriás adventi koszorún

Dideregnek a néhány fokos hidegben a Kisalföldi ASZC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a szombathelyi Berzsenyi téren. Már halomban állnak mellettük a drótállványok, amelyekre előzetesen felerősítették a fenyőágakat. - Idén rohamléptekben készítették a gyerekek a koszorút. Most ugye nem járnak iskolába, ezért amikor tudomást szereztünk arról, hogy digitális tanrendre térünk át, gyorsan, még a leállás előtt befejeztük. Gyerekek és iskolai dolgozók együtt készítették elő a koszorút - mondta a Frisss.hu-nak Seres Györgyi oktató, aki kint tevékenykedett a fiatalokkal a felállítás helyszínén, hétfőn. - Ezüstfenyő az alapanyaga, ezért egy kicsit szúrós, és más a színe, de tartósabb. Így ha melegebb lenne, akkor is tartja majd magát. Rengeteg dísz kerül rá, több is, mint tavaly. Főleg gömböket helyezünk el rajta, de lesznek hópihék, és égősor is. Aki tehát sötétedés után jár erre, annak külön élményt fog nyújtani - részletezte az oktató.

Rutinosan, gyorsan, a korábbiaktól kissé eltérő technikával készült el az idei koszorú. Megtudtuk: két virágkötő osztály vett részt az előkészítésben és az összeállításban. A zöldvágást a kertésztanulók, a kiszállításban a vadászképzésben részt vevő fiúk segítettek. Szinte az összes szakképzős fiatal bekapcsolódott az előkészületekbe.

A gyertyákat Ávár Tibor gyertyaöntő készíti, tonnás súlyú darabok kerülnek az idei koszorúba is, amelyeket darus kocsi emel a helyére. A koszorú a korábbiakhoz hasonlóan kb. 8 méter átmérőjű lesz.

Később a kész adventi koszorút is megmutatjuk!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére