Meggyújthatta társa lábán a kötést, de más is van a rovásán

police.hu • 2022. november 17., csütörtök •
Egy 55 éves lakcím nélküli férfit gyanúsítanak a Vas megyei rendőrök azzal, hogy egy 63 éves férfi lábán lévő kötést meggyújtott. Több bűncselekmény is van a rovásán.
Meggyújthatta társa lábán a kötést, de más is van a rovásán

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat egy 55 éves férfi ellen halált okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022 augusztusában érkezett a bejelentés a Főkapitányságra, hogy ismeretlen személy öngyújtóval meggyújtotta egy 63 éves lakcím nélküli férfi lábán lévő – korábbi sérülésekből származó – kötéseket. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett és a kórházi ellátás ellenére 2022 októberében elhalálozott. A beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények, adatgyűjtések, kihallgatások alapján bebizonyosodott, hogy a sértett halála összefügg az okozott égési sérülésekkel.

Hasonló eset történt 2022 októberében a szombathelyi vásárcsarnok környékén is. Egy férfi részegségénél fogva magatehetetlenül feküdt az utcán, amikor egy ismeretlen elkövető a ruházatát égésgyorsító folyadékkal leöntötte, majd azt meggyújtotta, melynek során a 60 éves fedél nélküli férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A nyomozók látókörébe ismét az 55 éves lakcím nélküli férfi került. A halált okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható férfi a cselekmények elkövetését kihallgatása során elismerte. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
 

Kép: illusztráció

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére