Megemlékezett a megyei katasztrófavédelem az elmúlt év legfontosabb eseményeiről

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 23., szerda •
Egy sajtóreggeli keretében mondták el a lényeges információkat.
Megemlékezett a megyei katasztrófavédelem az elmúlt év legfontosabb eseményeiről

Az eseményen a sajtó képviselőit Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Balogh Nikoletta megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta. A programon elhangzott: tavaly számos baleset, beavatkozás, gyakorlat és prevenciós rendezvény történt, amikben részt vettek a tűzoltók. Ezekről fontos a lakosságot is tájékoztatni (például az időjárás veszélyeiről).

Néhány eset, példa az elmúlt évből:

2015 januárjában gázpalackok robbantak fel Perenyében, itt végezték a munkájukat a katasztrófavédők, februárban a diákok védelmét gyakorolták egy iskolában, márciusban a szakemberek elkezdték a felkészülést a tavaszi árvizekre, áprilisban megyei és kirendeltségi ifjúsági versenyt tartottak, májusban a romkereső mentőkutyáknak volt nemzeti minősítő gyakorlata, mentőcsoportok érkeztek Szombathelyre, valamint megáradtak a folyók a megyében, a tűzoltóknak emiatt kellett beavatkozniuk és figyelniük. Az év hatodik hónapjában települési mentőcsoportok alakultak meg és gyakorlatoztak Pornóapátiban, valamint elkezdődött a szúnyoggyérítés. Júliusban hívták fel a figyelmet az aratással kapcsolatos tűzvédelmi szabályokra. Augusztusban a vasútállomáson kigyulladt egy vasúti kocsi, hatalmas lángokkal küzdöttek meg a tűzoltók. Szeptemberben az őszi időjárás rendkívüli helyzeteire készültek fel a lánglovagok. Októberben tartották az első vasi tűzoltó találkozót. Novemberben felkészültek a téli időjárás és az adventi időszak veszélyeire. Az utolsó hónapban pedig a karácsonyfa okozta tűzesetek felkészülésére és a szilveszteri pirotechnikai ellenőrzésekre fektették a hangsúlyt.

Erdélyi Krisztián igazgató tájékoztatta a médiát

A jövőbeni tervekről megtudtuk: az igazgatóságon folytatják a speciális felkészítéseket, szakmai gyakorlatokat tartanak, erősítik a nemzetközi együttműködést az osztrákokkal és a szlovénokkal, valamint programokbann sem lesz hiány (például tűzoltónap, tűzoltómajális, ifjúsági rendezvények) .Emellett folytatják a tűzvédelmi oktatást az iskolákban, készülnek a rendkívüli időjárás feladataira, és szakmai versenyeket rendeznek.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére