Még motoros kishajója is van Vas megyének

vas.katasztrofavedelem • 2020. június 26., péntek •
A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerállományába tartozik az a motoros kishajó, ami országosan riasztható, és nagy segítségére van a tűzoltóknak a vízből mentések alkalmával.
Még motoros kishajója is van Vas megyének

A 4,3 m hosszúságú, nyolc személy szállítására alkalmas kishajót 22,5 kW teljesítményű benzin üzemű Honda hajómotor mozgatja. A hajó országosan riasztható szer, azonban elsődlegesen a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén, illetve Vas megyében lát el szolgálatot. A hajót az állományból megfelelő végzettséggel rendelkező tűzoltók kezelik. 

A technika feladata elsődlegesen a vízi balesetek alkalmával az életmentés elvégzése. Jó szolgálatot tesz a hajó a Rába folyó árvizeinek kártételei során is, az árterületről történő személyek kimentése esetén. A kötelező szolgálati feladatokon túl, azonban volt már központi szerepe gyermeknapokon, illetve nyár ifjúsági táboroknál is. 

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói minden héten egy alkalommal gyakorolnak a nem mindennapi szerrel, annak érdekében, hogy éles bevetés esetén a legjobb tudásuk szerint, megfelelő hatékonysággal tudjanak beavatkozni. 

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére