Még hogy nem az életre készít fel az egyetem! - Külön oklevél járt az üzleti kurzusért

há • 2022. május 12., csütörtök •
Üzleti szemléletet, pénzügyi ismereteket, tervezési tanácsokat és akár egy startup cég elindításához is elegendő lendületet kapott több mint száz egyetemista nemrég Szombathelyen. Szabadon választható egyetemi tárgyként hirdette meg tavaly az intézmény az Üzleti ismeretek a gyakorlatban elnevezésű kurzust, ami nem várt érdeklődést hozott. Oklevelet mindenki kapott, de a legjobbakat díjazták is.
Még hogy nem az életre készít fel az egyetem! - Külön oklevél járt az üzleti kurzusért

Egyedülálló, más egyetemek gyakorlatában még nem létező együttműködés jött létre tavaly az ELTE SEK és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) között. Ennek eredményeként egy új kurzust indítottak el egyfajta mintaprojektként - fogalmazott Lenkai Nóra rektori biztos a szerdai oklevélátadón. Mint mondta, az Üzleti ismeretek a gyakorlatban elnevezésű tárgy olyan tudással vértezi fel a hallgatókat, amelynek birtokában akár startup vállalkozást is indíthatnak. Hozzátette: a Savaria Egyetemi Központ prioritásként kezeli, hogy a kor kihívásaival szembenézzen, azokra reagáljon, ez hívta életre az együttműködést és a mentorok által vezetett kurzust.

Kovács Vince, a kamara elnöke köszöntőjében üdvözölte, hogy az ELTE SEK ilyen "életszagú", praktikus képzést biztosít a diákoknak, ebben természetesen a kamara is partner marad. Úgy vélte, a többletmunka, amit belefektettek, megtérül, eredményt hoz, hiszen feladatuknak tekintik a vállalkozások helyzetbe hozását, ehhez pedig elengedhetetlen a képzett munkaerő. Külön öröm, tette hozzá, hogy a nem gazdasági szakokon tanuló hallgatók is bekapcsolódhattak az egymásra épülő két féléves kurzus tanulmányaiba - még a leendő pedagógusokat, gépészmérnököket is érdekelte a lehetőség.

A szombathelyi önkormányzat nevében dr. László Győző alpolgármester gratulált a fiataloknak, akik a kurzus végeztével oklevelet vehettek át. A legjobb ötleteket, projekteket pedig külön díjazta is az egyetem és a kamara vezetése.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére