MATASZ tagszervezet alakult Vas megyében

SzR • 2016. március 03., csütörtök •
Nyugállományú és önkéntes tartalékos katonák gyűltek össze Szombathelyen, hogy felélesszék a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Vas megyei tagszervezetét. A tartalékosok a többi között a XVI. Doni Hősök Emléktúra (képünkön) szervezésében is közreműködtek.
MATASZ tagszervezet alakult Vas megyében

A katonai múlttal rendelkező állomány célként határozta meg a megalakuló szervezetnek, hogy a katonai hagyományápolás mellett, olyan programokat szervezzen, melyek ráirányítják a közvélemény figyelmét a honvédelem fontosságára, az egészséges életmód szükségességére és a honvédelmi nevelés útján a fiatalok számára mutassák be a katonai pálya nyújtotta lehetőségeket.

A szervezők úgy határoztak, hogy a MATASZ Vas megyei tagszervezete Török Kálmán nyugállományú őrnagy vezetésével 2016. március 1-el kezdi meg működését, a megyében tevékenykedő honvédelmi szervezetektől elkülönülve, azonban azokkal szervesen együttműködve.

A működési feltételek, körülmények kialakítását követően, tervezetten májustól jelenne meg programjaival a szervezet a megye egész területén, ezzel hidat képezve a Magyar Honvédség és a civil társadalom között. 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére