Maszk nélkül dolgoznak a közmunkások Szombathelyen – vajon miért nem ellenőrzik őket?

• 2021. április 06., kedd •
Megdöbbentő fotósorozatot kaptunk egy szombathelyi olvasónktól arról, hogy Szombathely városában maszk nélkül dolgoznak az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások a város különböző pontjain. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a kültéri maszkviselésre külön jogszabály vonatkozik, annak hiányát pedig szankcionálja a hatóság. Valószínűleg önökben is felmerült kérdésként, mindez hogyan lehetséges éppen abban a városban, melynek vezetése leginkább a járvány elleni hőstetteivel haknizik a médiában? - Írja a pestisracok.hu
Maszk nélkül dolgoznak a közmunkások Szombathelyen – vajon miért nem ellenőrzik őket?

Mint arról korábban beszámoltunk, Szombathelyen közpénzből még tömeges oltópontokat is gründoltak, fittyet hányva arra az egyébként nem elhanyagolható tényre, hogy arra semmilyen engedélyt nem kaptak. Természetesen még véletlenül sem feltételeznék, hogy mindezzel csupán az volt a céljuk, hogy elmondhassák magukról: az országban ők hoztak létre elsőként ilyen jellegű oltópontot és ők azok, akik képesek önállóan ellátni a járvány elleni védekezéshez szükséges feladatokat. Egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerint azonban mégiscsak úgy tűnik, hogy bár elég erőteljesen azt hirdetik magukról, hogy mennyire elhivatottak a járványügyi vészhelyzet kezelésében, a valóság más képet mutat.

Így terjed a vírus a “legvidámabb barakkban”, Szombathelyen. Ahol van közpénz felesleges oltópontokra, de nincs pénz a közmunkások megfelelő szájmaszkjára. Ahol van ideje a balliberális polgármesternek a közpénzen gründolt oltópontokkal haknizni a médiában, de nincs ideje ellenőrizni, hogy az általa foglalkoztatott közmunkások hordják-e a saját ócska szájmaszkjaikat, vagy fertőzik magukat és a város polgárait a koronavírussal. Ahol a köztörvényes bűnöző, bizottsági elnök lehet úgy, hogy nincs egészségügyi és szociális érzékenysége a Covid-járvány terjedését akadályozó helyi intézkedésekhez és ellenőrzésekhez, de országgyűlési képviselő akar lenni azért, hogy a következő 10-15 évet ne fegyházban kelljen abszolválnia

– írta szerkesztőségünknek egy szombathelyi olvasónk, aki levele mellé fotósorozatot is mellékelt. A felvételeken a város különböző részein lencsevégre kapott közfoglalkoztatottak láthatók, amint éppen a parkban szemetet gyűjtenek, esetleg beszélgetnek. Maszk azonban egyik fotón sem látható rajtuk.

Felmerül a kérdés, kié a felelősség? Biztosított-e a munkáltató, azaz a helyi önkormányzat maszkot számukra vagy nem? És ha igen, akkor vajon a munkások döntöttek-e úgy – egyfajta össznépi lázadásként -, hogy azokat nem használják? Miként lehetséges az, hogy nem ellenőrzik a maszkviselés szabályának betartását Szombathelyen? S mindez hogyan illeszkedik abba a fenomenálisan lerajzolt járványügyi védekezésben élenjáró szombathelyi képbe, amit a balliberális városvezetés  próbál önmagukról felmutatni?

A JÁRVÁNY ELLENI HARC SZOMBATHELYI HŐSEI MEGSÉRTŐDTEK, MERT NEM KAPTAK ENGEDÉLYT ARRA, HOGY MÉG NAGYOBB FERTŐZÉSNEK TEGYÉK KI AZ EMBEREKET

Korábban beszámoltunk róla, hogy Nemény András és alpolgármestere, az MSZP-ből a Momentumba átigazolt László Győző hetek óta azzal pózolnak, szerepelnek mindenhol, hogy majd ők személyesen megoldják a szombathelyiek beoltását. Az országban elsőként tömeges oltópontot is nyitottak, múzeumokban, a belvárosban, amelyek aztán nem is kaptak engedélyt. Többek között azért nem, mert a város távolabbi részeiről sokan tömegközlekedési eszközökre torlódva indultak volna az oltópontokra, ahol szintén könnyen alakulhatott volna ki olyan tömeg, ami éppen az ellenkezője annak, amit a járvány elleni védekezés során szeretnénk elérni. Ráadásul a múzeum dolgozói nyílt levélben kértek segítséget az ámokfutás megállítására, mondván, munkáltatójuk akarja kötelezni őket, hogy szolgálatot teljesítsenek az oltópontokon, amire nincsenek sem felkészülve, sem felkészítve, és nem is alkalmasak rá, hiszen semmilyen egészségügyi tapasztalatuk nincs. És arról se feledkezzünk meg, hogy akkor, amikor a háziorvosok kértek segítséget tőlük az adminisztrációs terhek csökkentéséhez, az önkormányzat arra egyetlen embert sem biztosított.

Természetesen a szombathelyi önkormányzatot is megkerestük az alábbi kérdésekkel:

- Hogyan lehetséges, hogy közfoglalkoztatottjaik maszk nélkül dolgoznak?

- Biztosítanak-e, biztosítottak-e maszkokat a munkavégzésükhöz?

- Kinek a feladata lenne ellenőrizni az önkormányzati közfoglalkoztatottak munkáját és munkavégzésének szabályosságát, többek között a járványügyi szabályok betartását?

Cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz a szombathelyi városvezetéstől. - Írja a portál.


Forrás: pestisracok.hu
Vezető kép: olvasói fotó

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére