Második alkalommal rendeztek városi teqball bajnokságot a Tófürdőn

• 2020. július 06., hétfő •
A versenyre 16 fő jelentkezését fogadta el a rendezőség.
Második alkalommal rendeztek városi teqball bajnokságot a Tófürdőn

A sikeres vízi játékok után egy magyar találmánnyal, a teqball egyéni versenyen mérhették össze tudásukat a játékosok. A vegyes lebonyolítási rendszerben megrendezett versenyen a 8 eddigi megmérettetés legeredményesebb játékosainak kiemelésével bonyolították le az első fordulót, ami után két 4 fős csoportban körmérkőzéssel dőlt el a helyezések sorsa. A központi szabálytól eltérően egy játszmás, 20 pontig tartó mérkőzésekkel rendezték meg a II. Teqball Városi Bajnokság.
Az A csoport végeredménye a következőképpen alakult: 1. Kovács Jenő 2. Varga Máté 3. Várkony Győző 4. Varga Roland. A B csoport eredményei: 1. Sántha Szilárd 2. Németh Erik 3. Varga Dániel 4. Varga Attila. 

Ezt követően keresztjáték következett, ahol Kovács Jenő Németh Erikkel játszott. A végig magabiztosan játszó tavalyi bajnok, Kovács Jenő óriási fölénnyel vezetett 17:6-ra, de a végén Németh Erik fordított és nyert, ezzel ő jutott a döntőbe 20:18-as győzelemmel. "Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen magabiztos vezetés után kikapjon az ember" - mondta a végig jó formában játszó Kovács Jenő. A másik mérkőzésen Sántha Krisztián 20:9-re nyert a tavalyi ezüstérmes Varga Máté ellen. A bronzmeccsen Varga Máté 20:11-re múlta felül Kovács Jenőt. A döntőbe így Németh Erik és Sántha Szilárd került. Óriási küzdelem, szemet gyönyörködtető játé, zseniális megoldások mellett a 2020-as év Városi Teqball bajnoka Németh Erik lett, aki 20:10-re nyerte a döntőt.

Varga Jenő sportfeltaláló, versenyigazgató, műsorvezető, aki már 12 éve sportoltatja, versenyezteti, játszatja a szombathelyi embereket elismerően nyilatkozott, és kiemelte, hogy erre a rendezvényre Szombathely igazán büszke lehet. A játékosok hihetetlen sportszerűen játszottak végig a versenyen, jó példát mutatva egymásnak és a szurkolóknak is. Varga Jenő főszervező boldogan adta át az eredményhirdetésen a jól megérdemelt díjakat. A „Sportra Fel Szombathely!” szlogen igazán jól csengett ezen a versenyen. Jövő vasárnap 14 órai kezdettel szivacsteniszben és asztaliteniszben is próbára tehetik magukat a Tófürdőre kilátogatók. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére