Máskép(p) - Mutasd be településed változó arcait!

• 2020. augusztus 24., hétfő •
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti – immár harmadik alkalommal – Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok számára.
Máskép(p) - Mutasd be településed változó arcait!

A megyében járva bizonyára sokan észrevették, hogy a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek; emléktáblákat, szobrokat avattak; számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak, tűnnek el. Várjuk pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, amelyet megfogalmazhatsz filmen, illetve fotón!

A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen!

Készíthető fénykép dokumentálási szándékkal. Egymás mellé lehet állítani a múltat és a jelent, ahogy a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatokban teszik ezt a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Amennyiben a filmezés mellett dönt valaki, készíthet kisjátékfilmet, etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot. Szabad a vásár!

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékelik. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában, közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatják be.

Beküldési határidő: 2020. december 11.

A pályázati feltételek, illetve a nevezési lap a www.bdmk.hu/maskep honlapon érhető el.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:
Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com
e-mail címen vagy a 06/94-513-530-as telefonszámon.