Marosán György: "Éhesek vagyunk!"

sd • 2020. július 03., péntek •
Több mint negyedévnyi kényszerszünet után, a csonkaszezon lezárását követően ismét munkába állt az SZKKA női élvonalbeli kézilabdacsapata, és megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es idényre.
Marosán György: Éhesek vagyunk!

Marosán György vezetőedző 13 játékosnak vezényelt edzést a Sugár úti atlétikapályán. A csapat három légiósa, Lilja Gorilszka, Katarina Tomasevics és Biljana Filipovic-Bandelier hiányzott az első foglalkozásról, a magas kockázat miatt a külföldi játékosokat koronavírus-tesztnek vetik alá, és csak negatív eredmény esetén állhatnak edzésbe.

- Nagyon nagy érdeklődéssel és izgatottsággal vártuk, hogy végre kezdhessünk, hiszen három és fél hónapja nem láttuk egymást. Ez a nagy időkiesés egy új feladatot is ad, éppen ezért óvatosan kezdjük 9 hetes felkészülésünket, nehogy valaki sérülést szenvedjen. Nekem már az is külön öröm, hogy végre ismét találkozhatunk, láthatom a harcosaimat, és munkába állhatunk - fogalmazott lapunknak Marosán György, az SZKKA vezetőedzője.

Kiemelte: rendkívül elégedett, hogy a csapat gerincét sikerült egyben tartani, ez számára nagyon fontos volt, hiszen tavaly már bebizonyították a játékosok, hogy tudnak harcolni és azonosulni azzal a mentális elvárással, amit megkövetel tőlük.
- Szakmai értelemben sokat fejlődött a csapat, ezt szerettem volna folytatni, hogy ne kelljen egy új gárdát építeni, hanem a tavaly megkezdett munkát tudjuk továbbvinni, és egy szinttel feljebb lépni. Idei célkitűzésünk is a biztos bentmaradás, azon dolgozunk, hogy Szombathelynek hosszú évekig élvonalbeli női kézilabdacsapata lehessen. Ezzel együtt éhesek vagyunk, ami azt jelenti, hogy noha a bentmaradás a célunk, de minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán, talán idén is sikerül majd meglepetést szolgáltatnunk az NB I-ben - bizakodott a tréner.

 

Marosán György a Frisss.hu érdeklődésére elmondta, hogy 6 felkészülési mérkőzéssel kalkulálnak a nyári alapozás során, bár ebből rögtön az elsőt már le is mondta a Dunaújváros - amely csapattal az első fordulóban randevúznak majd a vasiak -, ezért helyettük új edzőpartnert kell keresniük. A lányok napi két edzéssel hangolódnak az új szezonra.      
- Nagyon fontos most a felkészülési munka során a fokozatosság, az első két hét a  mézeshetek jegyében zajlanak majd, utána kapják a játékosok a komolyabb terhelést. A játékrendszerünk elsajátításával most nem lesz annyi munka, mint tavaly, hiszen a lányok zöme ebben a felfogásban játszott az előző szezonban, most már inkább csak csiszolni kell mindazt, amit az elmúlt idényben megtanultak, kiegészítve 1-2 új elemmel. Nagyon várom azt a bizonyos szeptember 6-ai dátumot, az első bajnoki fordulót, hiszen rég voltunk már a csatatéren.

Az SZKKA sikeredzője szólt az új igazolásról, Orbán Adriennről is, aki a távozó Dijana Jovetic helyére érkezett.
- Lehet, hagyomány lesz nálunk, hogy a jobb szélen csak BL-győztesek játszanak, hiszen Jovetic is nyert már BL trófeát, ahogy Orbán is. Beszélgettem már Adrival, egy motivált játékosról van szó, aki nagyon szépen illeszkedik a filozófiánkba. Örülök neki, hogy itt van, és annak is, hogy Jovetic távozásával, illetve Orbán Adrienn érkezésével nem gyengültünk azon a poszton - nyilatkozta lapunknak Marosán György.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére