Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

• 2022. január 25., kedd •
A baloldal miniszterelnök-jelöltje árnyékra vetődött vasárnapi bejelentkezésekor. „Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter honnan vesz ilyen csacsiságokat” – fogalmazott lapunknak Hende Csaba.
Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

Mint arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter szokásos vasárnap esi bejelentkezése során Péterfi Judit közreműködése ellenére is tett közfelháborodást keltő kijelentéseket. A baloldal miniszterelnök-jelöltje többek között fogyatékos újságírókról és Fidesz-ügynök kommentelőkről is beszélt. Kijelentései miatt nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zayt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége. „A zéró toleranciát várjuk el, az ilyen tett nem relativizálható, nem lehet pusztán nyelvbotlásként, elhamarkodott kijelentésként kezelni” – közölte a szervezet. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

„Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter honnan vesz ilyen csacsiságokat”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor nemcsak sértő, de cáfolható kijelentést is tett élő bejelentkezése során. Márki-Zay beszéde során például arra is kitért, hogy szerinte csupán a „szájába szeretnék adni”, hogy szülészeteket és sürgősségi ellátásokat zárna be vidéken, miközben a Fidesz szerinte „megszüntette” a traumatológiát Szombathelyen.

Márki-Zay Péter vasárnap esti bejelentkezésében úgy fogalmazott: „tehát egy olyat adnak a számba, hogy én meg akartok szüntetni bárhol szülészetet vagy sürgősséget, miközben a Fidesz megszüntette a szülészetet Makón, a traumatológiát Szombathelyen. [...] És az ellenzéket vádolják arra, hogy ilyennel készül?”

A térség országgyűlési képviselőjét is megkérdeztük a Szombathelyi traumatológia bezárásáról

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentése kapcsán Hende Csabát, a térség országgyűlési képviselőjét is megkerestük. A képviselő a Mandinernek nyilatkozva aláhúzta:

a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház kiemelkedő szakmai munkát végez, a traumatológia az országban az egyik legmagasabb szinten működött, működik és fog működni.

Mint Hende Csaba fogalmazott: „a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az ország egyik legjelentősebb, regionális szerepet betöltő kórháza. 1300 ággyal és mintegy 2000 dolgozóval működik. Kiemelkedő szakmai munkát végez. Természetesen a traumatológia az országban az egyik legmagasabb szinten működött, működik, és fog működni”.

A politikus hozzátette:

Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter honnan vesz ilyen csacsiságokat”. 

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentését a szombathelyi traumatológiáról az alábbi videóban (26:41-től kezdődően) hallgathatja vissza:

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: Földházi Árpád

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére