Márki-Zay Indiába küldené szemműtétre a magyarokat

• 2022. január 20., csütörtök •
Videón beszél az amerikai mintára épülő, egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseiről a baloldal miniszterelnök-jelöltje.
Márki-Zay Indiába küldené szemműtétre a magyarokat

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hónapokban többször is kifejtette, szerinte hogyan alakíthatnák át a magyar egészségügyet. Márki-Zay korábban az Amerikai Egyesült Államokban működő rendszer előnyeit sorolta, amelyet saját példáján keresztül ismer és ami szerinte „Magyarországon is működne”. Erről bővebben itt olvashat.

„Adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába”

Egy december 15-én tartott fórumon azonban érdekes okfejtésbe kezdett a téma kapcsán: „vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, ami a zöldhályoghoz hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább

az amerikai biztosító is azt mondja, hogy menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába”

– hozta fel az amerikai példát Márki-Zay Péter az eseményen.

„Az amerikaiak nem láttak ilyen betegséget évtizedek óta” – folytatta okfejtését az egyesült baloldal jelöltje, majd hozzátette: „Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most »én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk«.

Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda, ahol a profik vannak”

– zárta gondolatmenetét Márki-Zay Péter.

Az ominózus okfejtést megtekintheti alább:

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére