Markáns lehűlés, csapadékos idő jön

• 2021. április 12., hétfő •
Ma még viszonylag meleg lesz, de már az eső is megérkezhet, kedden viszont ideér a hidegfront. A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Markáns lehűlés, csapadékos idő jön

Ma
Délelőtt még változóan felhős lesz az ég, majd délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon, valamint nyugaton egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Az érkező hidegfront előtt még 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd
Borult időre számíthatunk sokfelé esővel, amit délután a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás válthat fel. Markáns lehűlés várható, nyugaton már csak 5 fok körüli értékeket mérhetünk, keleten még 15 fok köré melegszik a levegő. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északnyugati szél.

Szerda
A nyugati tájakon átmenetileg szakadozik a felhőzet, itt csak elszórtan fordul elő csapadék, a Dunától keletre azonban többfelé valószínű eső. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az ÉNy-i szél. Mindössze 4-10 fok várható délután.

Csütörtök
Marad a borongós idő, és északkelet, kelet felől újra egyre többfelé ered el az eső, záporeső, néhol havas eső. Folyamatosan erős lesz az ÉNy-i szél. Egyelőre nem valószínű enyhülés, marad az 5-10 fokos csúcsérték.

Péntek és szombat
Nyugaton már változóan, keleten még erősen felhős lesz az ég, de már csak keleten néhol alakul ki záporeső. Napról napra erősödik a nappali felmelegedés.

 

Illusztráció: szuperinfoesztergom.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére