Máris kihátráltak Czeglédy Csaba mögül a támogatói?

Vajda • 2021. október 19., kedd •
Vas megyében is Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki választás második fordulóját. Czeglédy Csaba folyamatosan próbált mozgósítani Dobrev Klára mellett, ám úgy tűnik, próbálkozása ezúttal kudarcot vallott.
Máris kihátráltak Czeglédy Csaba mögül a támogatói?

Főhet a feje Czeglédy Csabának a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltjének, aki az elmúlt héten cseppet sem kímélte Márki-Zay Pétert a közösségi médiában.

"Márki-Zay Péter, a kis magyar Trump és az őt – most már jobb híján – ajnározó budapesti baloldali, liberális, kissé Gyurcsány-fóbiás értelmiség most azzal kampányolnak, hogy csak ő tudja legyőzni Orbánt"

- írta Czeglédy, hozzátéve, hogy Márki-Zay csupán harmadik volt az előválasztás első fordulójában, azaz még Karácsony Gergelynél is eredménytelenebbül szólította meg a biztos ellenzéki szavazókat.

Hiába a próbálkozás, Márki-Zay Péter végül 7227 szavazatot szerzett Vas megyében, Dobrev Klára pedig ezerrel kevesebbet, 6235-öt. Annak ellenére történt így, hogy még Nemény András polgármester is beállt a DK jelöltje mellé.

Nemény lépése azért is érthetetlen, mert városvezetőként súlyos stratégiai hiba beállni bárki mellé, az lenne ugyanis a cél, hogy a mindenkori miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoljon egy polgármester a város fejlődése érdekében. Azzal, hogy Nemény rossz lóra tett, sokak szerint rengeteget ártott a városnak.

Azért az különösen vicces, hogy Nemény először Karácsony Gergely mellé állt be, majd mikor a főpolgármester kénytelen volt visszalépni, a választásokat azóta elvesztő Dobrev Klárát biztosította a támogatásáról. Nemény éleslátását mutatja, hogy az egyéni jelöltek közül a szintén vesztes Ungár Pétert támogatta.

Főhet a feje Czeglédy Csabának is, akinek nem sikerült hoznia a körzetet a Demokratikus Koalíciónak. Ráadásul egy olyan miniszterelnökjelölt oldalán kell megméretnie magát, aki korábban erős kritikákat fogalmazott meg vele kapcsolatban. Márki-Zay ugyanis nem nézte jó szemmel a DK képviselőjének büntetőügyeit, aminek hangot is adott egy szombathelyi látogatása alkalmával.

Nagy kérdés, hogy miként folytatódik az ellenzéki kavarás a jövőben, kibírja-e a koalíció a választásokig, vagy a sorozatos konfliktusok tovább éleződnek a felek között.