Marhafül, őzláb, divatos kutyahám – Happy Zoo, ahol az állat az első

szponzorált tartalom (x) • 2021. július 16., péntek •
Január óta a korábbinál tágasabb, szebb üzletben fogadja régi és új vásárlóit az idén tízéves szombathelyi Happy Zoo a Zanati úton. Akár négylábú kedvenceikkel is betérhetnek a gazdik beszerezni a tápot, a felszerelést, sőt rossz időben még a kutyaiskoláknak is lehetőséget adnak majd foglalkozást tartani a bolt mögötti teremben. Körülnéztünk!
Marhafül, őzláb, divatos kutyahám – Happy Zoo, ahol az állat az első

Tiszta terek, mutatós fapolcok, áttekinthető elrendezés 600 négyzetméteren: az állateledel és -felszerelés árusításával foglalkozó üzlet most sokkal tágasabb és szebb, mint korábban volt. Könnyen lehet parkolni, és kényelmesen lehet vásárolni hétfőtől szombatig reggel 9-től este 6-ig akár kutyával, cicával együtt is – tudtuk meg Krémin Adrienntől, az egyik tulajdonostól, aki körbevezette a Frisss.hu stábját a Zanati út 23. szám alatti telephelyen. A funkciókat elkülönítették: látványos a terrarisztikai helyiség, ahol a hőmérsékletet is külön szabályozzák. Máshol helyezték el a kutyás-macskás árut, és szintén külön helyezték el a rágcsálóknak, madaraknak szánt felszerelést és eleséget. Az üzlet hátsó részében kaptak helyet az élő állatok.

Ami a termékválasztékot illeti, a jól bevált árukészlet mellett mindig van valami újdonság: ilyen most a Dado kutyatáp, és újra kapható a Purina Pro Plan is.

– Folyamatosan fejlődik a tudomány, a legtöbb gyártó odafigyel a kutatásfejlesztésre, táponként különféle eljárásokat alkalmaznak, és igyekeznek a speciális igényeket is kielégíteni.

Kutyák között is gyakori az allergia, és nem ritka, hogy szőr-, bőr- vagy gyomorproblémákkal küzdenek az állatok, számukra más-más táp az ideális, és itt mind megtalálható – avatott be a részletekbe a tulajdonos. Hozzátette: több cégnek ellátják a márkaképviseletét, egyebek mellett a Royal Caninnek is, de csak itt kaphatóak a városban a Pet Pincér állateledelei, amelyek főzött minőségi ételek, és amelyek kutyadietetikusok javaslatai alapján készülnek. Keresettek még a magas hústartalmú konzervek és a természetes jutalomfalatok, nasik. – Ahogy magukkal és a saját egészségükkel is egyre inkább törődnek az emberek, úgy megfigyelhető, hogy az állatokra is jobban odafigyelnek, és emellett mi is igyekszünk arra ösztönözni a gazdákat, hogy a háziállatuk egészségét helyezze előtérbe, amikor vásárol – fejtette ki az üzlettulajdonos.

Megtudtuk: ha kis kedvencről, szinte családtagról van szó, a gazdi szívesen költ az állatra, és próbál mindent megadni neki, amire szüksége van. – Sőt, még annál is többet, számít például a divat is – mutatott Adrienn a színes hámokra, fekhelyekre, pórázakra és nyakörvekre.

Aki betér a Happy Zoo-ba azzal, hogy tanácsot kér állattartással kapcsolatban, minden segítséget megkap.

Összeállítanak számára egy kezdő készletet, kap tápokat, és felvértezik tippekkel.

Persze állatfajtától és mérettől is függ, de egy kisebb kutyának fekhely, etető- és itatótál, póráz, nyakörv és az ennivaló, bolha és kullancs elleni kezelés szükséges elsősorban, és esetleg egy-két játék.  Mindezt alaphangon 15 ezer forintért is beszerezheti, de a plafon a csillagos ég, tehát minden termékből van olcsóbb, drágább, egyszerűbb és díszesebb, itt bármelyik kategóriát megtalálja.

Újdonság még, hogy az üzlet mögötti tágas helyiségben nagy tervei vannak a Happy Zoo tulajdonosainak.

Tartottak már itt kutyakozmetikai továbbképzést, legutóbb felkészítés zajlott a kutyakiállításra, a rossz idő beköszöntével pedig akár kutyaiskolások is birtokba vehetik a termet.

Az üzlettulajdonosoknak – Krémin Adrienn-nek és Scheerné Tóth Erikának – fontos küldetése, hogy felelős állattartásra neveljék a szombathelyieket. A járvány idején tapasztalt örökbefogadási hullám kapcsán is megfontolt döntéshozatalra kérik az embereket. Egy állatot magunkhoz venni hosszú távú választás: egy tengerimalac 5-8 évig, egy nyúl 10-12 évig is élhet, akárcsak egy kutya. A tapasztalat szerencsére az – tudtuk meg –, hogy egyre felelősségteljesebben születnek meg ezek a döntések. A Happy Zoo pedig a többiben segít!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére