Már Thaiföldön se a tengerpart érdekli a népeket

Frisss.hu - Fotó: Dax Ward • 2016. augusztus 25., csütörtök •
A turisták valami egészen bizarra kattantak rá!
Már Thaiföldön se a tengerpart érdekli a népeket

Thaiföldnek ezer arca van, de erről az ezeregyedikről azért nem gondoltuk volna, hogy turistalátványossággá válik. Alapjáraton a hatalmas és elhagyatott MD-82-es jetlinerek anno azOrient Thai Airlines nevű légitársaság kötelékében repültek, mára pedig egy befuccsolt biznisz szórványemlékei valahol Bangkok külvárosában.

A 36 éves fotós, Dax Ward készítette ezeket a képeket nemrég a zarándokhellyé vált, alkalmi "repülőgép-temetőről" - bár ez a megnevezés nem egészen korrekt -.

"Állítólag a repülőgépeket egy külföldi befektető hozatta ide néhány éve, mert egy különleges szabadtéri bárt akart csinálni. A géptörzsekből lett volna a színpad meg a kiszolgáló helyiségek. A projekt persze hatalmas fiaskó lett, a befektető pedig úgy hagyta az egészet, ahogy volt. Arra viszont nincs terv, hogy a gépeket hogyan vigyék el az egyébként értékes területről. Jelenleg egy helyi nő üzemelteti a területet, ő ott él az egyik átalakított gépben és 300 baht belépti díjat szed a területre bemerészkedőktől." - osztotta meg Ward az információit.

A gépeket kívülről már telegraffitizték, így nehéz megmondani, hogy mikor vonták ki őket a forgalomból. A belső részeket már teljesen kibelezték, oxigénmaszkok, biztonsági kézikönyvek, gyerekjátékok és egyéb törmelékek hevernek mindenfelé, amitől kicsit rémisztő a hely, kicsit olyan, mintha egy repülőgép-katasztrófa helyszíne lenne.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére