Már nem volt messze a határ - Hat migránst fogtak el a rendőrök Szombathelynél

• 2022. november 23., szerda •
Szombathely térségében, a Repülők útján fogták el a migránsokat szállító bolgár embercsempészt.
Már nem volt messze a határ - Hat migránst fogtak el a rendőrök Szombathelynél

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, 2022. november 22-én az esti órákban, Szombathelyen a Repülők útján ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit, amelyet egy bolgár állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül további hat, magát az ellenőrzés során afgán és török állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A bolgár sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - olvasható a police.hu-n.

 

Forrás: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére