Már 46 ezren tiltakoztak egy Új-Zélandon élő magyar család hazaküldése ellen

hvg.hu • 2022. december 04., vasárnap •
A magyar család vállalkozni ment ki, és eleinte úgy tűnt, bejöttek a számításaik - aztán az új-zélandi bevándorlási hivatal közbeszólt.
Már 46 ezren tiltakoztak egy Új-Zélandon élő magyar család hazaküldése ellen

Egyelőre úgy tűnik, mégsem maradhat Új-Zélandon Kerekes Ivett, férje és három fiuk, akik 2017-ben Kecskemétről vállalkozói vízummal költöztek Új-Zélandra - szúrta ki a Telex a Stuff cikkét. Öt év alatt a család úgy érezte, sikerült beilleszkedniük az országban, ahol egy Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemeltetnek. Idén november 28-án azonban legnagyobb meglepetésükre az új-zélandi bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket. Az esetet a hvg.hu itt írta meg.

A hivatal szerint a magyar család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének.

A család petíciót indított a maradásukért, amit eddig több mint 43 ezren írtak alá pár nap alatt.

A nagyszámú támogatón ők is elcsodálkoztak, erre nem számítottak, még úgysem, hogy úgy érezték, kezdenek beilleszkedni, sőt jótékonysági vacsorákat is tartottak már náluk.

A család az elutasító döntés kézhezvételétől számított 42 napon belül még fellebbezhet a helyi bevándorlási hivatalnál. Azt mondták, remélik, hogy részei maradhatnak a helyiek életének a munkájukkal.

Képek: Facebook/hvg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére