Már 2013-ban dicsekedett nem is létező doktorijával Karácsony Gergely

• 2021. május 17., hétfő •
Tovább dagad Karácsony Gergely nyelvvizsga- és doktori-gate néven elhíresült botránya. A főpolgármester korábban azt állította, van államilag elismert nyelvvizsgája, és a 2018-as országgyűlési választások előtt a – nem létező – doktorijával kampányolt. A főpolgármester nemcsak három éve, hanem már 2013-ban is azt állította, van doktori (PhD) fokozata, írja a Magyar Nemzet.
Már 2013-ban dicsekedett nem is létező doktorijával Karácsony Gergely

Nemcsak 2018-ban, hanem már 2013-ban is becsapta saját szavazóit a főpolgármester, amikor azt hazudta, hogy 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett.

„Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsony Gergelynek, a párt elnökségi tagjának doktori fokozata van. A Bajnaival szövetséges politikus lapunknak elmondta, hogy hat évvel ezelőtt kezdte meg a PhD-képzést, ám egyelőre nem fejezte be. Vélhetőleg az Országgyűlés honlapján – félreérthetően – megfogalmazott önéletrajzi adatait írták át hibásan a PM honlapjára. Karácsony meg is köszönte, hogy felhívtuk figyelmét a honlapjára, amelyet lapzártánkig kijavítottak." – írta a Magyar Nemzet 2013. november 16-án.

PERSZE KÉSŐBB KIDERÜLT, NEMHOGY NEM HIBÁRÓL, HANEM EGY TUDATOS ÁTVERÉSRŐL VAN SZÓ, HISZEN A 2018-AS ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK KAMPÁNYÁBAN IS A NEM LÉTEZŐ DOKTORIJÁVAL KÉRKEDETT A JELENLEGI FŐPOLGÁRMESTER.

Kép forrása: Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet korábban kiderítette, hogy egyrészt csak 2007-ben kezdte meg a tanulmányait az említett intézményben. Másrészt a tudományos fokozat megszerzéséhez két nyelvvizsga is szükséges,

AZONBAN A BALOLDALI LEHETSÉGES MINISZTERELNÖK-JELÖLT-ASPIRÁNSRÓL AZÓTA KIDERÜLT, HOGY NINCS EGYETLEN NYELVVIZSGÁJA SEM.

A lektorátusi papír ugyanis nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak. Karácsony később sem fejezte be a képzést, egyrészt a politikai életben történő feltűnése, másrészt a képzés teljesítéséhez szükséges szigorú nyelvvizsga-követelmények teljesítésének hiánya miatt.

Kép forrása: Magyar Nemzet

A JELENLEGI FŐPOLGÁRMESTER MÁR KORÁBBAN DÖNTÖTT ARRÓL, HOGY KIVEL DOLGOZIK EGYÜTT.

A Magyar Nemzet alkalmasságát firtató cikkére válaszul a főpolgármester dühös hangú bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amiben a nyelvtudásával kapcsolatos kérdéseket kerülte, viszont beszámolt arról, hogy gyerekkorától kezdődően milyen iskolákba járt.

Karácsony Gergely megerősítette a lap információját, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél, de továbbiakat nem árult el a kérdéses igazolással kapcsolatban, és nem állította már azt sem, hogy doktori fokozata lenne.

Forrás: origo.hu

Nyitókép: Mirkó István

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére