Magyar rendőrök fogták el a lövöldöző embercsempészt

• 2022. január 19., szerda •
Körmenden fogták el ma hajnalban a hétfőn Ausztriában osztrák katonákra rálövő moldáv embercsempészt. Pintér Sándor belügyminiszter már tegnap utalt rá, hogy a rendőrök tudják, ki a lövöldöző embercsempész, és hogy el fogják fogni.
Magyar rendőrök fogták el a lövöldöző embercsempészt

Ma hajnalban Körmeden fogták el a Vas megyei rendőrök azt a moldáv embercsempészt, aki két napja áttörte furgonjával a magyar–osztrák határt, áthajtva egy osztrák katona lábfején, majd autójával egy mezőn elakadva gyalogosan Magyarországra menekült. Menekülés közben rálőtt az őt üldöző osztrák katonákra.

A rendőrség egy órája közölte az elfogás tényét a Police.hu honlapon. Eszerint az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával január 17-én, a reggeli órákban Szentpéterfán és annak környékén jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására, aki információk szerint 

illegális migránsokat szállított Ausztria területére. 

Az osztrák határőrök intézkedni akartak a moldáv férfi ellen, aki Magyarország területére menekült.

A körmendi rendőrkapitányság járőrei január 19-én, a hajnali órákban Körmenden megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyben hárman ültek. A körmendi rendőrök felismerték jármű egyik utasában a keresett férfit. Megállapították, hogy a 25 éves moldáv állampolgár gyanúsítható a hétfői, külföldi hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével.

A három moldáv férfit a rendőrök előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden Gerhard Karner osztrák belügyminisztert fogadta Budapesten bemutatkozó látogatáson, ahol áttekintették egyebek mellett a bűnügyi együttműködés kérdéseit, így az embercsempészek és az illegális migrációval kapcsolatos kérdéseket is.

A találkozó után sajtótájékoztatón Pintér Sándor kérdésre válaszolva azt üzente a hétfői lövöldözőnek, hogy a rendőrök tudják, ki ő, és el fogják kapni.

Borítókép: Igazoltatás során Körmenden fogták el a lövöldöző embercsempészt (Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)
Forrás: magyarnemzet.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére