Magas rangú elismerésben részesült a Markusovszky Kórház főigazgatója

• 2020. július 11., szombat •
Nagy Lajos főigazgató Batthyány-Strattmann László-díjat kapott, amelyet hétfőn vehetett át ünnepélyes keretek között Kásler Miklós minisztertől.

Magas rangú elismerésben részesült a Markusovszky Kórház főigazgatója

A pénteken tartott kórházi sajtóeseményen Hende Csaba gratulált elsőként Nagy Lajos kórházigazgatónak, amiért a professzor a héten megkapta az egyik legmagasabb rangú szakmai kitüntetést, a Batthyány-Strattmann László-díjat. Az elismerést 1998-ban alapította a Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere, amely egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. Az elismerést 11 vehették át hétfőn a Pesti Vigadóban.

A Markusovszky Kórház főigazgatója a tőle megszokott visszafogott szerénységgel nyilatkozott lapunknak az elismerésről.

 - Megtisztelő, hogy ilyen nagyra tartják az egészségügyben végzett munkámat. 1983-ban végeztem el az egyetemet, azóta itt dolgozom a kórházban különböző beosztásokban.

Pályafutásom során kiemelendőek talán a szívgyógyászat, a kardiológia területén elért eredményeim, illetve az osztály vezetőjeként sok mindent sikerült véghez vinnem,

többek között magas szintű kardiológiai ellátást sikerült kialakítani és biztosítani a betegek számára. 20 éve vagyok jelen a kórház vezetésében, 10 éve pedig főigazgatóként működök az intézményben - nyilatkozta a Frisss.hu-nak a főigazgató, aki nem szeretett volna csak 1-2 momentumot kiemelni az elmúlt 10 év alapján, hiszen összességében a mögöttünk hagyott egy évtizedben beruházások egész sora valósult meg az intézményben mintegy 25-30 milliárd forint összértékben.  

- Megváltozott a kórház struktúrája, a szakmák csaknem mindegyike jelentős fejlődésen ment keresztül és a Markusovszky a régió meghatározó intézményévé vált. Azt szoktam mondani, ez egy szerencsés időszak volt, talán nekem is van ebben némi szerepem, hogy ez így alakult - fogalmazott a professzor, aki szerint

az egészségügyben dolgozni hivatást jelent,

hiszen aki emellett teszi le a voksát, annak onnantól kezdve nincs más választása, mint elkövetni a lehető legtöbbet a betegek érdekében. Nagy Lajos főigazgató szerencsésnek érzi magát, hogy a Markusovszkyban dolgozhat.