Magabiztos győzelem a pécsiek ellen

• 2022. november 21., hétfő •
Sikerült az előző fordulóbeli fiaskót feledtetnie az SZKKA női kézilabdacsapatának. Pődör Zoltán tanítványai magabiztos játékkal, öt góllal nyertek a PEAC ellen. Ezzel felzárkózott a 4. helyre a tabellán a gárda.
Magabiztos győzelem a pécsiek ellen

A szépszámú és lelkes szurkolók vastapsa vezette fel a 9. forduló mérkőzést. Hosszú és súlyos sérülés után tért vissza a parkettre az  SZKKA saját nevelésű játékosa, Pődör Blanka. A visszatérés ráadásul szenzációsan indult, hiszen mindjárt az első percekben bevette a pécsiek hálóját a tehetséges játékos. Egyébként a többiekre sem lehetett panasz, masszív védekezés és szellemes, szép támadások jellemezték a játékot. Pillanatok alatt 4:1-re húzott el az SZKKA, nem véletlenül kellett kikérnie első idejét a vendégek mesterének.

A folytatásban némileg visszaesett a tempó, inkább a küzdelem dominált. A szombathelyiek védekezése továbbra is jól működött, ráadásul a védelem mögött Christe Dalma is kiváló formát mutatott. Az első játékrészben összesen nyolc védést mutatott be, így a szünetre ötgólos előnnyel (11:6) vonulhattak a lányok.

A második félidő gyors gólpárbajjal indult, majd egy kicsit megakadt az SZKKA játéka. Ez részben a hiányzó, sérült, valamint a most visszatérő játékosok miatt alakult így.  A gárda néhány új taktikai elemmel és figurával is kísérletezett, s most ez is belefért. A kisebb holtponton pedig ki más, mint a góllövőlistát vezető csapatkapitány, Pődör Rebeka góljai lendítették át a gárdát. A PEAC azonban nem adta könnyen magát, de valójában egy percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. A megérdemelt, ötgólos siker után sincs azonban pihenésre sok idő, hiszen szerdán este már a Kispest elleni idegenbeli rangadó következik.

NB I/B, 9. forduló, Aréna Savaria, 350 néző
Szombathelyi KKA – PEAC 24:19 (11:6)
SZKKA: Christe – Kiskartali 1, Pődör R. 10, Szendrei 2, Pődör B. 4, Tanaskovics 1, Varga N. 2 Csere: Szmolek, Győri 2, Ihász, Horváth A. 2, Balogh P., Papp K., Fritz (K). Vezetőedző: Pődör Zoltán

közösség

további frisss

lap tetejére