Lövöldözés volt egy bécsi zsinagógánál, halálos áldozat is van

origo.hu • 2020. november 02., hétfő •
Lövöldözés volt hétfő este Bécs belvárosában egy zsinagógánál. A szemtanúk arról számoltak be, hogy több lövést is hallottak. Az osztrák Kronen Zeitung szerint a merénylő felrobbantotta magát.
Lövöldözés volt egy bécsi zsinagógánál, halálos áldozat is van

Az egyik osztrák lap, a Falter főszerkesztője Twitter-oldalán belügyminisztériumi információkra hivatkozva azt írta, hogy egy ember meghalt és többen megsérültek.
A bécsi rendőrség nem sokkal este kilenc óra előtt megerősítette, hogy több lövést is leadott valaki a belvárosban, amelyben többen megsérültek. Minden rendőri egységet a helyszínre irányítottak. A helyieket arra kérték, kerüljék a nyilvános helyeket.
Az APA osztrák hírügynökségnak a belügyminisztérium azt mondta, hogy vagy terrortámadás vagy ámokfutás történt. Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt, egy másik viszont még menekül.
Az osztrák Kronen Zeitung napilap úgy tudja, hogy egy rendőrt is meglőttek, aki a zsinagógát őrizte, életveszélyes állapotban van. A lap egy szemtanúra hivatkozva azt mondja, hogy legalább 50 lövést adtak le. Egy videón pedig azt látni, hogy egy étterem előtt egy vérző sérült fekszik.
Az Origo egyik olvasója alig néhány percre lakik a lövöldözés helyszínétől. Ezt a videót küldte, valamint elmondta, hogy a tévében rendkívüli adás van, amelyben azt kérték az emberektől, hogy maradjanak otthon.
A Twitteren megjelent egy videó, ami állítólag a lövöldözés közelében készült. Ezen azt látni, hogy egy étterembe kommandósok mennek be, a vendégek pedig az asztalok alá bújnak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére