Ligeti Dániel Las Vegasban

SzR-birkozoszov.hu • 2015. szeptember 13., vasárnap •
A világbajnokság zárónapján a szombathelyi nehézsúlyú birkózótól, Ligeti Dánieltől várták a legtöbben az olimpiai kvótát. Sajnos neki sem sikerült a riói jegyet megváltani. A huszonhat fős magyar válogatott egyetlen érmet sem nyert, csak a 86 kg-os Lőrincz Viktor ért el olimpiai részvételt jelentő helyezést, amikor ötödik lett.
Ligeti Dániel Las Vegasban

Daninak a tizenhat közé jutásért kellett elsőként szőnyegre lépnie, ahol a számára jól ismert, kínai Denggel kellett megküzdenie, akitől a 2013-as budapesti világbajnokságon szenvedett vereséget. Most sikerült a visszavágás, hiszen: Ligeti Dániel – Zivej Deng (kínai) 3-2. Dani taktikus birkózással az utolsó percben vette újfent át a vezetést a kínaival szemben, így sikerült a budapesti vb vereségéért visszavágnia. Tovább jutott, jöhet a kirgiz a nyolcaddöntőben, aki indiait múlt felül az első körben.

Jöhetett egy újabb ázsiai, a kirgiz Lazarev (idei Ázsia-bajnok) személyében. Ligetinek a kvótáért mindenképp győznie kellett volna itt is, ám most ez sajnos nem sikerült: Ajajal Lazarev (kirgiz) - Ligeti Dániel 11-8. Izgalmas, fordulatos mérkőzést birkózott Ligi a kirgizzel, ám sajnos a végén nem magyar győzelem született.

Lazarev a negyeddöntőben a vb-bronzérmes grúz Petriasvilivel csapott össze, ám hatalmas küzdelem után végül 16-12-re kikapott, így nem jutott tovább, Ligi ezzel sajnos búcsúzni kényszerült a világbajnokságtól és a 13. helyen végzett. 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére