Lezuhant Iránban egy ukrán utasszállító repülőgép - Frissítve

MTI • 2020. január 08., szerda •
Lezuhant Iránban egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 167 utas és 9 fős személyzet volt a gép fedélzetén - adta hírül szerdán a Farsz iráni hírügynökség. Az iráni állami televízió később azt közölte, hogy a gépen mindenki meghalt.
Lezuhant Iránban egy ukrán utasszállító repülőgép - Frissítve

Az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből, Teherán mellett szerda reggel az ukrán gépet - jelentette az UNIAN kijevi hírügynökség az Al Hadath jordániai hetilap értesülését idézve; más források ezt nem erősítették meg.

Korábban írtuk:

A félhivatalos hírügynökség Twitter-felületén közölte a hírt, hogy az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, műszaki problémák következtében lezuhant, fedélzetén 167 utas és 9 fős személyzet volt a hírforrások szerint.

Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe. "A gép kigyulladt, de mentőket küldtünk a helyszínre ... és talán meg tudunk menteni néhány utast" - mondta az állami televíziónak Pirhuszein Kulivand, az iráni mentőszolgálatok vezetője.

Az iráni polgári légiközlekedési hatóság egyik szóvivője a médiajelentésekkel szemben 170 utasról beszélt a televízióban.

Az iráni légiforgalmi irányítás szóvivője közölte, hogy baleseti vizsgálóbizottság van a helyszínen a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására, valamint katasztrófamentők. A mentők egyik tisztségviselője megerősítette, hogya gépen tartózkodók közül senki nem élte túl a katasztrófát.Az AP hírügynökség tudósítója is eljutott a helyszínre, és látta, hogy a gép mezőgazdasági területen zuhant le. Darabjai nagy területen szóródtak szét, és köztük láthatók voltak a holttestek.

A légijáratokat követő Flightradar szolgáltatás adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba.

 

kép: AFP/ROHHOLLAH VADATI

közösség

további frisss

lap tetejére