Lezárult a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

SzR-HCs • 2015. június 27., szombat •
„Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben” elnevezésű pályázat keretében 275.558.705 Ft értékű fejlesztés valósult meg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.
Lezárult a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

A frisss.hu megtudta, hogy az NYDOP-5.2.1/C/11-2012-0001 számú projekt célkitűzése volt, hogy a betegek esélyei lakóhelytől függetlenül javuljanak a rehabilitációs ellátásokban való részvételre, továbbá, hogy javuljon a szolgáltatások színvonala, az infrastruktúra, a műszerezettség és rehabilitációs szolgáltatók szakmai együttműködése. A Markusovszky Kórházban a fejlesztés három területet érintett: az Ambuláns pszichiátriai, addiktológiai rehabilitációs részleget, ez magában foglalta az Operatív Rehabilitációs Központ kialakítását, aztán az Ambuláns tüdőgyógyászati és légzés-rehabilitációt, és végül az Ambuláns kardiológiai rehabilitációt.

A 11-es Huszár úti telepen található Drogambulanciában három egymástól elkülönülő blokkot alakítottak ki, egy vizeletminta-vételi és labor helyiséget, két terápiás és egy személyzeti szobát. A bejárat mellett építettek egy akadálymenetes parkolóhelyet is. Kicseréltek több nyílászárót és beépítettek egy hőszigetelő üveggel ellátott, fa ablakot a korábbi szélfogó helyére. A háromegységes ellátás megkönnyítésére a korábbi kettő helyett három bejárata lett az épületnek. Az épületen belül elvégezték a szükséges épület-gépészeti felújításokat is.

A 11-es Huszár úti Operatív Rehabilitációs Központ is a fejlesztés révén újult meg. Az épület új funkciója a földszinten Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Gondozó, az emeleten Pszichiátriai Centrum, Operatív Rehabilitációs Központ. Az épületet teljesen felújították, átépítették a projekt során. Megtörtént a teljes körű akadálymentesítés: liftet, rámpát alakítottak ki. A beruházás során a rehabilitációhoz szükséges helyiségeket alakítottak ki, csoportszobákat hoztak létre, speciális foglalkoztató-, mozgásterápiás és pszichoedukációs termeket építettek ki.

A kórház központi telephelyén, a II. Belgyógyászati Osztályon három kórtermet alakítottak át a járó beteg rehabilitációs ambulancia részére. A szükséges épületgépészeti felújítások mellett egy vizesblokkot is kiépítettek valamint cserélték a nyílászárókat.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére