Lenyűgöző őszi tájak a szomszédos országokból

szponzorált tartalom (x) • 2021. október 19., kedd •
Az őszi évszak nem véletlenül lett sokak kedvence. A ködös táj sokszor olyan, mintha egy festményben sétálnánk. A levelek számtalan árnyalatban tündökölnek. A lehullott levelek kupacaiba jó beleugrani, feldobálni. De ha fázósabbak vagyunk, akkor is lehet élvezni, a függöny mögül egy forró kávéval a kezünkben kipillantva, milyen gyönyörű, ahogy elalszik a természet.
Lenyűgöző őszi tájak a szomszédos országokból

Sajnos a nagyvárosokban nem mindig ennyire idilli a kép, nem lehet ilyen könnyen átélni az ősz hangulatát. A következő cikkben bemutatunk néhány szomszédos országbeli kirándulóhelyet, ahová érdemes lehet ellátogatni, ha teljesen belefeledkeznél az évszak szépségeibe.

Szlovákia - Magas-Tátra

A síelés szerelmeseinek is hamarosan eljön az idejük, de még az első havazások előtt is érdemes meglátogatni a környéket, ugyanis számos kirándulási lehetőség közül lehet válogatni. Tapasztalt túrázók és családosok egyaránt megtalálhatják az edzettségi szintjüknek megfelelő útvonalakat, a keleti részen pedig egy lombkorona tanösvényen is sétálhatunk a fenyőfák tetejének magasságában, ahonnan egészen más arcát mutatja meg ez a varázslatos táj.

Szeretnéd, ha az egész család biztonságban lenne az utazás alatt? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, ahol kiválaszthatod a számotokra legmegfelelőbb utasbiztosítást, hogy ne kelljen a váratlan kellemetlenségek miatt aggódnod!

Szlovénia - Postojna

Ezt a hegyet kívülről-belülről meg tudjátok csodálni. Ha egy felszín alatti kalandra vágysz, keresve sem találhatsz jobb helyet ennél. Különlegességét a 3,5 km hosszú kisvasút adja, ami a barlangrendszer mélyébe kalauzol, de egy kellemes túrát tudtok tenni itt emellett gyalogosan is. További érdekessége még a barlangnak az állatvilága. Az itt lakó vak gőtékről a helyi lakosok sokáig úgy hitték, hogy a valaha élt hatalmas sárkányok leszármazottai.

Ausztria - Dachstein

Akinek tériszonya van, jobb, ha el sem indul erre a vidékre. Ellenben, ha egy adrenalintól fűtött kalandra vágysz, ez lesz az egyik kedvenc kirándulóhelyed. 2700 méteres tengerszint feletti magasságban a kilátás már eleve garantált, de ha ezt megspékeled egy 100 méter hosszú függőhíddal, ami elirányít a semmibe vezető lépcsőkhöz, akkor azt a túrát biztosan nem fogod elfelejteni.

Horvátország - Dubrovnik

Ebbe az országba javarészt nyáron járnak az emberek a tengerpart miatt, pedig jócskán akad látnivaló ezen felül is. A hőmérséklet a délebbi régiókban még október végén is elérheti akár a 20-25 fokot is, ami ideális például egy hangulatos városnézéshez. És ha már városnézés, ki ne szeretné látni a középkori hangulatot árasztó olaszos utcácskákat, ahol a Trónok harca több részét is forgatták?

Románia - Erdély

Az erdélyi tájak is számos látnivalót rejtenek, de itt leginkább a történelmi várakat és kastélyokat érdemes szemügyre venni. Fedezd fel a várat, amiről Kőmíves Kelemen balladája szól, vagy szedd össze minden bátorságodat és tekintsd meg Drakula kastélyát, ahonnan számtalan legenda és rémtörténet ered!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére