Legfontosabb tudnivalók az eljegyzési gyűrűről

szponzorált tartalom (x) • 2020. november 16., hétfő •
Az eljegyzési gyűrűt más néven lánykérő gyűrűnek is szokták nevezni, hiszen ezzel együtt teszed majd fel a nagy kérdést. Ez egy igazán meghatározó ékszer mindkettőtök életében, hiszen az első ígéret, hogy közösen képzelitek el a jövőtöket.
Legfontosabb tudnivalók az eljegyzési gyűrűről

De mit is kell tudni róla?

Anyag tekintetében igen változatos a paletta, bár a legnépszerűbb a mai napig a fehérarany. Persze igény esetén másból is készülhet, de a többség erre voksol. A legjobb, ha már az ékszervásárlás előtt felkészülünk pár kérdésre, ami érinti a menyasszony stílusát, külsejét és persze öltözködési szokásait. 

Az eljegyzési gyűrű másik igen lényeges pontja a benne foglalt kő. Ez általában gyémánt, ami több okból is ideális választás. Egyrészt egy elegáns, időtálló drágakő, ami egy életen át csillog, így soha nem homályosodik el. Általában egy nagyobb, hangsúlyos kő jelenléte az általános, ami mellett akár több kisebb is helyet kaphat, de állhat magában is, úgy is gyönyörű. 

Az eljegyzési gyűrű általában fehér gyémántot tartalmaz, bár ez nem törvényszerű. Érték tekintetében ez tartozik a legmagasabb osztályba. Ettől függetlenül a természetben egyre gyakrabban jelennek meg a természetes módon színes gyémántok, amelyek a világos sárgától kezdve a szivárvány minden színében pompázhatnak. Bár ezek ritkák és igen értékesek, nem mindenki meri bevállalni őket. Persze ha nem fér bele a keretbe, akkor akár más színes drágakő is szóba jöhet. 

Mivel egy igazán kiemelkedő minőségű gyémánt meglehetősen magas árkategóriát képvisel, így sokan nem engedhetik meg maguknak ezeket a drágaköveket. Ebben az esetben a cirkónia a megfelelő kő az eljegyzési gyűrűbe. 

Mekkora a megfelelő méret?

A méret kérdésköre itt is meghatározó, hiszen meglehetősen kellemetlen, ha a nagy pillanatban jelentősen nagyobb vagy kisebb az ékszer. Éppen ezért mindent el kell követni, hogy nagyjából meg tudjuk határozni a kedves ujjára illő darabot. Ehhez érdemes elcsenni egy gyűrűt, amit a gyűrűsujján hord, esetleg összemérni az ujjakat, mintegy játékos vagy romantikus módon. A lényeg, hogy legalább nagyjából legyünk tisztában a méretekkel, hogy ne legyen nagy a differencia.

Persze a legtöbb esetben még a legpontosabb mérés ellenére is utólagos állításra kerülhet sor, ami webáruháztól függően ingyenes is lehet. Az eljegyzesigyuru.hu oldalon rendelhető gyűrűk mindegyikére ingyenes az utólagos szűkítés vagy bővítés, így mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy honnan is rendelünk. 

Te is úgy érzed, hogy ideje meghozni ezt a fontos döntést? Akkor ne engedd, hogy bármi is az utadba álljon, légy kreatív és leleményes, válaszd ki a legszebb gyűrűt a kedvesednek ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a nagy nap!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére