Lakóhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a zalai szülészorvossal szemben, aki pénzt kért a kórházban végzett vizsgálatokért

• 2021. október 15., péntek •
A bíróság lakóhelyelhagyási tilalmat rendelt el azzal az orvossal szemben, akit a rendőrök kedden vettek őrizetbe vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt.
Lakóhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a zalai szülészorvossal szemben, aki pénzt kért a kórházban végzett vizsgálatokért

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, az orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket a megyei kórház ultrahangos vizsgálóhelyiségébe rendelte be, és ott a kórház alkalmazottjaként munkaidőben látta el a betegeket. A kórházban végzett vizsgálatokért pedig pénzt kért és fogadott el.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette gyanújával indult eljárás az orvos ellen, akinek letartóztatásra a rendőrség előterjesztést tett. Az ügyészség ettől eltérően elegendőnek találta kényszerintézkedésként a bűnügyi felügyelet, a lakóhelyelhagyási tilalom elrendelését, tehát az orvos Zalaegerszeg közigazgatási területét nem hagyhatja el. A nyomozási bíró ezzel egyezően rendelte el a kényszerintézkedést 30 napra. Az eljárás további részében megkeresik azokat a kismamákat is, akik pénzt adtak az orvosnak. Amennyiben az orvos bűnössége beigazolódik, akkor öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Dr. Jánky Judit szükségesnek tartotta elmondani, hogy a szülészorvost a munkahelyén keresték fel a rendőrök és onnan vitték el kihallgatásra, de nem bilincsben, miként egyes híradásokban megjelent.

Forrás: zaol.hu
Kép forrása: pixabay.com

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére