Kvízjáték a Haladásról

• 2020. május 28., csütörtök •
A Szombathelyi Haladás Sportegyesület centenáriuma alkalmából Haladás 100 címmel kiállítássorozat indult 2019. április 4-én a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az intézmény dokumentumaiból összeállított tárlatok szakosztályonként, fényképek, plakátok, aprónyomtatványok és újságcikkek segítségével, válogatva mutatták be az egyesület eredményeit, kiemelkedő sportolóit és a helyben megrendezett jelentősebb sporteseményeket.

A kéthavonta megújult galériakiállítás 2020. március elején – a vírushelyzet miatt – átköltözött a virtuális térbe: a könyvtár Facebook-oldalán létrehozott Haladás 100 mappába válogattak tematikusan a könyvtár gyűjteményéből. A sportegyesülettel kapcsolatban megjelent és a Berzsenyi Dániel Könyvtárban hozzáférhető, kutatható dokumentumok segítségével az érdeklődők átfogó képet kaphatnak az egyes szakosztályok történetéről.

A kiállítássorozathoz kvízjátékot is indítottak. A vetélkedő 9 fordulóból áll, és összesen 100 kérdést tartalmaz. A helyes megfejtéseket 2020. június végéig várják. A fordulók kérdései megtalálhatóak a könyvtár honlapján (http://www.bdmk.hu/haladas_100). A kitöltéshez ajánlják többek között a már említett Haladás 100 fényképalbumot. A helyes megoldást beküldők között a játék végén – 2020. július elején – értékes nyereményeket sorsolnak ki. A sorsoláson való részvételhez nem szükséges az összes fordulót megoldani és az összes kérdést megválaszolni.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére