Kutyabarát munkahely az AGORA

sd • 2021. január 11., hétfő •
A Szombathelyi Kulturális Központ a közönség szavazatai és a négylábúak gyakori jelenléte alapján tavaly év végén érdemelte ki a címet.
Kutyabarát munkahely az AGORA

A turizmusban, vendéglátásban és a kulturális szférában működő szolgáltatók a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is megmutatták kutyabarátságukat.

A 2014-ben indult, az „Év kutyabarát helye” társadalmi kampány célja a hazai kutyabarát filozófia népszerűsítése, mely az utóbbi évek tapasztalatai alapján óriási érdeklődést váltott ki a kutyások körében. A kampányban 2020-ban is online felületen adhatták le szavazataikat a kutyabarátok.

A közönségszavazatok mellett a Kutyabarát csapat zsűrije is osztott ki díjakat, valamint a kampány kiemelt partnerei is átadták a különdíjakat. Az elismerésről szóló oklevél a Sportház aulájának falán kapott helyet, a dokumentumot az intézmény nyitását követően bárki megtekintheti.

Munkahely kategóriában az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ érdemelte ki a közönségdíjat. Nemcsak az intézmény dolgozói, hanem a munkatársak házi kedvencei is győztesnek érezhetik magukat, hiszen még több minőségi időt tölthetnek együtt a gazdik és a kutyusok.

- Az Év Kutyabarát Helye 2020 elnevezésű honlapon több kategóriában is lehetett szavazni. Az Év Kutyabarát Munkahelye címre is országosan lehetett nevezni, majd több héten keresztül szavazhattak az emberek, aminek eredményeként mi vittük el a pálmát. Ez egy óriási megtiszteltetés számunkra, ami jelzi, hogy jó úton járunk. Hogy mitől kutyabarát az AGORA? Kollégáink nagyon sokszor behozzák négylábú kedvenceiket, ha sérülésük van, és nem akarják őket otthon magukra hagyni, illetve lehetőség van arra is - természetesen mindefajta erre vonatkozó előírást betartva -, hogy a közönség is behozhatja jegyvásárláskor hűséges társát. Emellett partnerségi kapcsolatot ápolunk a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületével, amelynek tagjai vakvezető kutyáikkal tartottak érzékenyítő bemutatókat több héten keresztül az AGORA nyári táborában. Szinte valamennyi állatbarát civil szervezettel tartjuk a kapcsolatot, amelyeknek tevékenységi körét igyekszünk minél több programunkba beemelni, és megmutatni az érdeklődőknek - mondta el lapunk érdeklődésre Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.  

Az intézmény munkatársai összesen 10 kutyát nevelnek, a családi kedvencek név szerint: Pici, Yoda, Zsömi, Yvi, Bátor, Mufi, Dió, Pompi, Bepe és Petike. A kutyusok alkalmanként elkísérik gazdáikat a munkahelyükre, a kedvencek láthatóan szívesen töltik szabadidejüket az intézmény épületében.

Már az információs pultnál elkezdődik az üdvözlés. Mire az irodákig elérnek, addig jó pár simogatást begyűjtenek a kutyusok. A barátságos fogadtatás mellett előkerül a friss víz és a kutyajáték, amit az ebeknek rendszeresítettek az intézmény dolgozói. A gazdák a közegészségügyi szabályokat szem előtt tartva hozzák magukkal kis kedvenceiket. A kutyák közül többen iskolába jártak, vannak, akik továbbképzéseken is részt vettek. A kutyaiskolák oktatói és diákjai rendszeresen ellátogatnak a szombathelyi kulturális intézménybe, ekkor a nagyközönség is találkozhat az AGORA család kutyusaival. Gyakran látja vendégül az intézmény Pottert, a vakvezető kutyát, és gazdáját, valamint a helyi állatvédő szervezetek munkatársait, és az általuk gondozott kutyákat.


fotó: Agora Facebook-oldala

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére