Kúsztak, másztak a sikerért

• 2020. január 10., péntek •
Hat csapat feszült egymásnak a Játékos Sportverseny városi döntőjében.
Kúsztak, másztak a sikerért

A Zrínyi, az Oladi, a Brenner, a Derkovits, a Gothard és a Nyitra utca Általános Iskola alsó tagozatos csapatai mérkőztek meg egymással pénteken délelőtt az egyetemi sportcsarnokban."Két selejtező forduló után itt már a város legjobban felkészített általános iskolás csapatai szerepelnek. Rendkívül élvezetes az az aprólékosan kidolgozott feladatsor, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség állított össze. Nem mehetünk el szó nélkül azok a berendezések, eszközök mellett, amelyeket az egyetem rendelkezésünkre bocsátott és ezáltal nagyban hozzájárult az esemény sikeres lebonyolításához" - tájékoztatta lapunkat Varga Jenő, a Vas Megyei Diáksport Szövetség elnöke. Kiemelte, hogy ez a vetélkedő nagyon komoly szombathelyi gyökerekkel rendelkezik, ez is motivációs tényező a gyerekek felkészülése során, hiszen ennek a versenynek a tradíciói a testnevelő tanárokat is ösztönzik.

A Játékos Sportvetélkedő városunkban az utóbbi években a zrínyisek és derkósok nagy csatáját hozta, nem volt ez másképp most sem. "Ez a vetélkedés a két intézmény testnevelőinek alapos felkészülését dicséri elsősorban. Itt rendkívül sokrétű gyakorlatokról van szó, amelyek különböző nehézségi fokozatú elemekből épülnek fel. Az, hogy ezeket hogyan oldja meg és hogyan kivitelezik a diákok, az csak a tanárokon múlik. El kell mondani azt is, hogy kivétel nélkül minden résztvevő komolyan veszi ezt a versenyt" - mondta el a Frisss.hu érdeklődésére Varga Jenő.


A városi döntőt végül a Derkó csapata nyerte, megelőzve a Zrínyi és az Oladi suli gárdáját. Az arany- és ezüstérmes képviseli majd Szombathelyt az országos elődöntőben, amelynek szintén a vasi megyeszékhely ad otthont január 23-án délelőtt 10 órától.

 

 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére