Kulcslyukon át a meztelen valóság

• 2020. augusztus 10., hétfő •
Ismét negatív színben sikerült feltüntetnie magát városunknak a két hete kirobbant kukkolóbotránnyal. Több országos médiacsatorna és sajtóorgánum foglalkozott az üggyel. Konkrétan meg is nevezték az illetőt, aki az egyik önkormányzati tulajdonú cég munkatársa volt.
Kulcslyukon át a meztelen valóság

Lássuk a tényeket - nemrégiben egy közlemény rázta meg a közvéleményt, amelyből a következők derültek ki: július 29-én az Aréna Savariában edző SZKKA utánpótláskorú játékosai jelezték edzőiknek, hogy az általuk használt öltöző ablakán keresztül valaki felvételt próbál készíteni róluk. A panaszt kivizsgálták, és az ügyben érintett önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságban dolgozó munkavállaló munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnt. Az ingatlant kezelő Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. pedig rendőrségi feljelentést tett.

A pletykák eleinte egy SZOVA-munkatársról szóltak, de mára már kiderült, hogy közel sem erről van szó, jóval sekélyebb ez a mocsár, mint ahogy azt első blikkre látni lehetett. Birtokunkba jutott az az információ, miszerint a Falco KC nemrégiben kinevezett klubmenedzsere és egyben marketingese egyik napról a másikra eltűnt a klub vezetőségéből. Adódik a kérdés, vajon miért?

Ezt megkérdeztük Magyarország jelenlegi legjobb kosárlabdacsapatának vezetőségétől is, és a következő választ kaptuk:

"Starcsevics Ádám kommunikációs és marketingmenedzser munkaviszonya a FALCO KC Szombathely Kft.-vel közös megegyezéssel szűnt meg 2020. július 31. napjával. A közös megegyezés lényege szerint a munkaviszonyt sem a munkáltató, sem a munkavállaló nem kívánta a továbbiakban fenntartani, ezért került az kölcsönös akarattal megszüntetésre. Ilyen esetekben a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodás nem tartalmaz indokolást, és ez ebben az esetben így volt."

Véletlen egybeesés, vagy sem, nem tudni, de az mindenesetre érdekes, hogy július 29-én kipattan egy nem mindennapi botrány, 31-én pedig hirtelen eltűnik a klub menedzsmentjéből a fent említett egyén úgy, hogy közben tudvalevő, a kukkolót azonnal menesztették az egyik önkormányzati cégtől. Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet, így mi sem állítunk semmit, pusztán felfigyeltünk egy-két érdekes egybeesésre.

Figyelemre méltó a fent említett személy politikai beágyazottsága is, hiszen az is tudvalevő, hogy az Éljen Szombathely! közgyűlési frakcióvezetőjének jó pajtása, aki gyakorlatilag hozzájuttathatta a klubmenedzseri pozícióhoz. A két ember közötti baráti kapcsolatról több "együtt nyaralásos" kép is árulkodik az egyik közösségi oldalon. Városházi körökből azt is hallani lehetett, hogy miután a Sportközpont és Sportiskola megtette a feljelentést ismeretlen elkövető ellen, a jelenlegi baloldali városvezetés nemhogy megdicsérte volna, inkább számonkérte az elhamarkodott feljelentés miatt az intézmény vezetőjét. Vajon miért? Csak nem azért, hogy eltussolják az ügyet, és szőnyeg alá söpörjék, mintha meg sem történt volna? Mit szóltak volna ehhez azok a fiatal lányok, akikről felvételt akart rögzíteni a kukkoló? És mit szóltak volna a lányok szülei?

Információink szerint a jelenlegi baloldali városvezetés Gráczer György nyugdíjba vonulását követően a klubtól hirtelen elbocsátott marketingmenedzsert akarta volna kinevezni ügyvezetőnek.


képi illusztráció: shutterstock.com

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére