Közönségszórakoztató meccsen helytállt az SZKKA

hv • 2023. március 30., csütörtök •
Ahogyan az várható volt, nem borult a papírforma a Magyar Kupa szombathelyi negyeddöntőjében. A Győri Audi ETO világsztárokkal tűzdelt gárdája kézilabda bemutatót tartott a szépszámú publikumnak. Az SZKKA-s lányoknak azonban nincs miért szomorkodniuk, mert tisztességgel helytálltak, s remélhetőleg testközelből rengeteg tapasztalatot szereztek, amit a későbbiekben hasznosítani tudnak.
Közönségszórakoztató meccsen helytállt az SZKKA

Aki egy kicsit is későn érkezett az Aréna Savariához, bizony meggyűlt a baja a parkolással. A szombathelyi sportbarátokat ugyanis felcsigázta az 5-szörös BL-győztes érkezése, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak a két gárda összecsapására.

A lelkes SZKKA - szurkolók mellett mintegy száz Győrből érkezett ETO - drukker előtt kezdődött a mérkőzés. A fehérmezes vendégek szerezté meg a vezetést, de egy szép góllal rögtön válaszoltak Pődör Zoltán lányai. Az újabb bajnoki aranyéremre és Bajnokok Ligája elsőségre pályázó ETO ezután esélyeshez méltóan ragadta magához a kezdeményezést. A világ- és olimpiai bajnokok sorát magának tudó győriek komolyan vették a meccset, világsztárjaik maximális hőfokon égtek. Ám Szmolek Apollóniáék sem játszottak feltartott kezekkel, negyedóra játék után 4:8 volt az állás. A folytatásban - elsősorban a kissé dadogó támadójáték közben eladott labdáknak köszönhetően - könnyű gólokkal tízre növelte előnyét a Győr. Pődör mester időt isi kért, aminek eredményeként  felbátorodott a csapat  és látványos gólokkal tartották a különbséget a szünetig. Az ötözőbe 10:20-as állással vonultak a csapatok.

Vérbeli profikhoz illően, a második játékrészre sem lassítottak le - a Fradi elleni hétvégi rangadóra készülő – Ambros Martín lányai. Pillanatnyi kétség sem férhetett az olyan klasszisokkal, mint Leynaud, Nze Minko, Hansen, Oftedal, Broch, Gros, Brattset teletűzdelt vendégek továbbjutásához. Szerencsére mindkét csapat gondoskodott róla, hogy a kilátogató nézősereg jól szórakozzon. A fiatal SZKKA - s lányok – amelynek meccskeretébe jutalomból Pődör Zoltán két ifjúsági korú játékost is benevezett - szó szerint testközelből tapasztalhatta meg, hogy milyen világ-, olimpiai és Európa-bajnokok ellen játszani. Elmondhatjuk, hogy összességében óriási élményekkel és sok-sok pozitívummal gazdagodhatott az egész SZKKA - család. A mérkőzés méltó lezárása volt a remek kupamenetelésnek, hiszen az SZKKA egyedüli NB I./B-s csapatként jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Az itt szerzett tapasztalatokat pedig már a hétvégi a bajnoki mérkőzésen hasznosíthatják.

Magyar Kupa, negyeddöntő,
Szombathely, Aréna Savaria, 1200 néző
Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC 15:39 (10:20)
Játékvezetők: Hársfalvi, Mórocz.
Kiállítások: 4 illetve 6 perc
Hétméteresek: 2/1 illetve 6/6

SZKKA: Christe – Balogh P., Pődör B. 2, Pődör R., Szmolek 4, Kulcsár 1, Varga N. Csere: Fritz (k), Tanaskovics 2, Győri 2, Horváth A. 3, Biró 1, Török, Lékai, Tóth B., Pál K. Vezetőedző: Pődör Zoltán
Győri Audi-ETO KC: Leynaud – Győri-Lukács 1, Gros 7, Nze Minko 6, Broch 3, Haugsted 2, Schatzl 2. Cs.: Toft (k), Blohm 7, Brattset 1, Hansen 2, Rju 1, Oftedal 3, Fodor 1, Faluvégi 2, Despotovic 1. Vezetőedző: Ambros Martín.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére