Közel 1300 méter zuhant egy katonai repülőgép egy fényképezőgép miatt

Frisss.hu - Fotó: airtanker.co.uk • 2016. augusztus 20., szombat •
Egy Nikon okozta a bajt.
Közel 1300 méter zuhant egy katonai repülőgép egy fényképezőgép miatt

8 katona perelte be a brit Védelmi Minisztériumot, mert poszttraumás stressz szindrómában szenvednek, amióta a Királyi Légierő egyik pilótája 1300 méter zuhant egy Voyager szállító repülőgéppel, amin 198 katona utazott. A problémát a pilóta Nikon DSLR fényképezőgépe okozta.

A gép az Egyesült Királyságból Afganisztánba tartott és 10 ezer méter magasan repült a Fekete-tenger felett, amikor a kapitány Nikon fényképezője a kartámasz és a botkormány közé szorult. Ez a mutatvány azonnal egy 4800 méter per perces zuhanásba állított a gépet, az utasokat pedig a plafonhoz vágta a hirtelen süllyedés, végül több mint 1300 métert tettek meg 27 másodperc alatt, szinte szabadesésben.

Fotó: PetaPixel.com

A hab a tortán, hogy a másodpilóta épp a pilótafülkén kívül tartózkodott, így neki a plafonon mászva kellett visszaküzdeni magát a vezérlőbe.

A katonai Légügyi Hatóság jelentése szerint a pilóta 28 képet lőtt a pilótafülkéből 3-8 perccel az incidens előtt, majd a kartámaszhoz tette a fényképezőgépet. Egy perccel később előremozdult az ülésben, ekkor a kamera beszorult a kartámasz és a botkormány közé és a tenger felé irányította a gépet.

Fotó: PetaPixel.com


Az a 8 katona, akik most perlik a Honvédelmi Minisztériumot, azt hitték, hogy lelőtték a gépet Afganisztán felett, közülük 3 jelenleg orvosilag alkalmatlan a szolgálatra, de a többiek is poszttraumás stressz szindrómában szenvednek. Ami a pilótát illeti, ő februárban fog hadbíróság elé állni, többek közt gondatlan veszélyeztetés, hamis tanúzás és az adatok meghamisítása miatt.

közösség

további frisss

lap tetejére