Kovács Zoltán: A gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga

• 2021. június 18., péntek •
Ha a gyermekeink védelméről van szó, nem kérdés: zéró tolerancia van érvényben a pedofilokkal szemben, a gyermekek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülő joga – írta az euronews hírportálon megjelent véleménycikkében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.
Kovács Zoltán: A gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország sok elismerést zsebelt be családbarát politikája miatt, amely egyre több házasságot és gyermekszületést eredményezett. Ugyanakkor a magyar családpolitika nem mindenhol aratott osztatlant tetszést. Most a pedofilokat büntető és a gyermekeket védelmező új törvény miatt verik félre a harangokat Európában – mutatott rá az államtitkár.    

Kovács Zoltán idézte Orbán Viktor miniszterelnök legújabb szamizdatját

A kormányfő azt írta: a véleményhegemóniára törekvő liberálisok összefogtak Magyarország ellen, és elferdítették a törvény szellemét és betűjét, amelynek lényege a gyermekek védelme. Az államtitkár aláhúzta: fontos megnézni a tényeket a jelenlegi helyzetben. Kiemelte:

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

Az alaptörvény kilencedik módosítása pedig rögzíti a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, valamint biztosítja, hogy a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessen.    

A jogszabály megvédi a gyermekek szexuális fejlődését

„A parlament ugyanebben a szellemben kedden elfogadott egy új törvényt, amely tovább erősíti a gyermekek védelmét” – mutatott rá Kovács Zoltán. „Ahogy vártuk, a liberális gondolatrendőrség azonnal erőteljes tűz alá vette a törvényt” – tette hozzá. Aláhúzta: a jogszabály jó okkal tiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését kiskorúak számára. „Úgy gondoljuk, meg kell védenünk gyermekeink szexuális fejlődését” – írta. „Egyúttal hiszünk benne, hogy bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében” – fűzte hozzá.    

Ahogy azt Orbán Viktor is jelezte, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat 

– hangoztatta Kovács Zoltán. Azt pedig a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvénynek köszönhetően szigorúbb büntetések vonatkoznak a szexuális bűncselekmények elkövetőire, és a gyermekek további védelme érdekében létrejön a pedofil bűnelkövetők jegyzéke – mutatott rá.    

Az államtitkár kiemelte: a törvény nem hoz újdonságot, csak fokozza egy sérülékeny csoport védelmét, ráadásul nem szól bele a 18 év fölöttiek életébe és szexuális gyakorlatába. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazta: az Európa jövőéért – a gyermekekért – zajló vita elkezdődött, és Magyarország kész megvédeni álláspontját – emlékeztetett Kovács Zoltán.


Forrás: mandiner.hu / MTI
Fotó: MTI/Rosta Tibor

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére