Kornélia mosolyáért

sd • 2020. május 27., szerda •
A hattagú egyházasrádóci család egyetlen leány gyermeke súlyos keresztet kapott az élettől, ám szülei erőn felül teljesítenek és próbálnak mindent elkövetni azért, hogy a kis Kornélia állapota javuljon.
Kornélia mosolyáért

A Kornélia mosolyáért elnevezésű Facebook oldal egy olyan kislány jobbulásáért lett életre hívva szülei által, aki még csak 2 éves, de ez alatt a rövid idő alatt nagyon komoly megpróbáltatások érték.


"Sajnos nagyon súlyos, sok mindent elpusztító agykárosodást szenvedett, amelynek következményei sokrétűek, mozgásfejlődését, látását, értelmét is érintik.

5 hetes korában azzal bocsátották haza a kórházból, hogy mozdulatlanul fog feküdni a szoba egyik sarkában, semmi akaratlagos tevékenységre nem lesz képes. Hallottuk, amit mondanak, értettük is a szavakat és tudtuk, hogy nagy a baj, hiszen hetekig életveszélyes állapotban volt, de elhinni nem tudtuk és nem is akartuk a jóslatot.

Szülőként ennél lesújtóbb hír kevés van. Álltunk karunkban az alig 2 kilós csodánkkal és elhatároztuk, hogy nem lehet így, minden követ megmozgatunk, hogy önálló életet élhessen! Azonnal elkezdtük a legjobb terapeuták, orvosok felkutatását" - olvasható a közösségi oldalon.  

A család az elmúlt 2 évet erre tette fel, beleértve a nagyszülőket is. Veronika és András pedig fáradhatatlanul mennek előre, viszik a kislányt fejlesztésről fejlesztésre, de ahogy máshol, itt is végesek az anyagi lehetőségek. Éppen ezért a Facebook népéhez fordultak, hátha valaki meghallja segítségkérő kiáltásukat.  


"Esélyt kérünk, hogy kibonthassa szárnyait. Nagyon mélyről jött vissza, egyik kezelőorvosa úgy fogalmazott, hogy feltámadt. Ezért sajnos súlyos árat fizetett, de hiszünk benne, hogy kemény munkával, hittel és belé vetett bizalommal hatalmas fejlődés érhető el" - írta az egyik szülő.

A csoda 24 óra leforgása alatt megtörtént, ugyanis pár nappal ezelőtt ugyancsak ezen a felületen számoltak be arról, hogy a rengeteg üzenet, jókívánság, és telefonhívás mellett elképesztő támogatást kapott a család.

"Amire pedig legmerészebb álmainkban se mertünk gondolni, egyetlen nap alatt összejött az első terápiás hét ára!" - olvasható a Kornélia mosolyáért közösségi oldalon.

Az összefogás és segítségnyújtás szellemisége tehát nemcsak a koronavírus-járvány időszakában járta át az embereket, hanem most is elvenen él és reméljük így marad ez még nagyon sokáig. Mindazok akik készek és képesek tenni Kornélia mosolyáért, megtalálnak minden szükséges információt a közösségi oldalon. 


fotó: Kornélia mosolyáért Facebook oldal
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére