Kormányzati segítséggel végre megújult a piac környéke

mc • 2023. március 24., péntek •
A rendszeresen vásárcsarnokba járó szombathelyiek a megmondhatói, hogy milyen méltatlan állapotok uralkodtak évekig a Városi Vásárcsarnok környékén. Most végre – mindannyiunk örömére - jelentős kormányzati segítséggel megújult a környezet.
Kormányzati segítséggel végre megújult a piac környéke

  Illés Károly a FIDESZ városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője Sátory Károllyal, a körzet önkormányzati képviselőjével tartott bejárását a piac környékén. A rövid szemle után portálunknak nyilatkozott.

-    Mint közismert, még az előző városvezetés alatt indult meg a piac beruházása. Sátory Károly képviselőtársam javaslatára Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőhöz fordultunk, hogy segítsen forrást találni a piac környékének rendbetételére. Hende Csaba közbenjárására a magyar kormány 1 milliárd 205 millió forintot ítélt meg Szombathelynek infrastrukturális fejlesztésekre. Ebből több mint 200 millió forint jutott a piac környéki parkolók kiépítésre, parkosításra, az útburkolat felújítására.

-    Nagyon sok lakó és piacra járó keresett fel az elmúlt években, a piac környékének szégyenteljes környezete miatt. Magam is gyakran tapasztaltam, hogy szinte lehetetlen a tisztességesen parkolás, kátyú kátyú hátán van.  Már a vásárcsarnok átépítésekor jeleztem a problémákat, de akkor ezt nem tudta megoldani a városvezetés, ezért fordultam országgyűlési képviselőnkhöz. Ő pedig megértve a problémát, megszerezte azokat az anyagi forrásokat, amelyek segítségével mostanra megszépült az egész piac környéke, aminek a lakók, a piacra járók és magam is nagyon örülök - mondta el portálunknak Sátory Károly képviselő.

közösség

további frisss

lap tetejére