Kormányzati forrásból fejlesztettek a vaskeresztesi tűzoltók

• 2021. június 09., szerda •
A Magyar Falu Program keretében ötmillió forintos támogatáshoz jutott Vaskeresztes tűzoltó-egyesülete, és egy nagyon jó állapotú kisbuszt vásároltak belőle. A járművet a hétvégén adták át a szervezetnek.
Kormányzati forrásból fejlesztettek a vaskeresztesi tűzoltók

Országszerte a pályázatot benyújtó tűzoltó-egyesületeknek csak mintegy harmada járt sikerrel, így külön öröm Vaskeresztesen, hogy eredményesek voltak.

Ötmillió forintot kaptak, amelyet további egymillióval egészített ki az önkormányzat,

így egy négyéves kisbuszt tudtak beszerezni a civil szervezetnek. Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy folyamatosan fejlődik az egyesület. A több mint húszéves szerházukat nemrég szinte teljesen felújították, kívül a település költségvetéséből kaptak rá forrást, a belső munkálatokat pedig saját erőből végezték el.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a tűzoltók hősiességét méltatta, és a bajba jutottakon való segítés fontosságáról beszélt.

Kiemelte, hogy az egyesület tagjai példát mutatnak másoknak,

hiszen szabadidejüket feláldozzák, képzéseken vesznek részt, és rögtön segítenek, ahol szükség van rájuk, legyen szó balesetről, természeti katasztrófáról  vagy egyéb vészhelyzetről. Hozzátette: ezek a pályázati lehetőségek a kormány tiszteletéről tanúskodnak, hiszen lehetőséget teremtenek a fejlesztésekre.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére