Konyhafelújítás olcsó konyhabútorral

szponzorált tartalom (x) • 2022. január 23., vasárnap •
A konyha részleges vagy teljes felújítása minden otthon történelmében eljön egyszer. A régi sütő, hűtő vagy az elfáradt konyhabútorok cseréjével új életet lehelhetünk a helyiségbe. Adunk néhány tippet, hogyan lehet olcsón megúszni a konyhafelújítást!
Konyhafelújítás olcsó konyhabútorral

Tervezzünk okosan a rendelkezésre álló hellyel

Az első és legfontosabb lépés minden felújítás vagy építkezés során a paraméterek pontos ismerete. Mérjük le konyhánk falait, belmagasságát, és jelöljük meg a tervrajzokon a vízvezetékeket és a konnektorok helyét is. Ez egy remek kiindulási alap lehet a szakemberek számára, és a konyhabútor beépítése során is jól jöhet.

A konyha az egyik első számú tárolóhelyiség minden otthonban. Még ha rendelkezünk is éléskamrával, az edények, tepsik, evőeszközök, tányérok és poharak sok-sok helyet foglalnak el.

Éppen ezért érdemes alapos leltárt tartani a meglévő eszközökből, és ez alapján kiválasztani az ideális számú konyhabútorelemet. 

Válasszunk okosan konyhabútort

Az ideális konyhabútor nemcsak esztétikailag kecsegtető, hanem kényelmesen elfér benne mindenféle fajta és méretű eszköz is. Ha olyan elemeket szeretnénk beépíteni, amelyek összeválogathatóak, érdemes kihasználni a lehetőséget.

Válasszunk minél változatosabb fiókos, ajtós, tolóajtós és forgótálcás lehetőséget, hogy garantáltan minden alakú tárgy elférhessen. Emellett nem utolsó szempont az sem, ha nem kell kipakolni egy egész szekrényt, hogy elérjük a leghátul lévő serpenyőt.

A bútorelemek választásánál természetesen az árak is sokat számítanak. Érdemes belegondolni abba, hogy bár sokan márvány és aranyozott konyhabútorról álmodnak, ez még ha elérhető lenne sem lenne túl szerencsés választás. 

A konyha ugyanis egy valódi műhely, ahol az ételek, italok készülnek, tiszta felületeket nem kímélve. Éppen ezért a bútorok első számú funkciója a tárolás mellett a megfelelő felület a főzéshez, sütéshez. A maszatolás, a kiszóródott liszt vagy a félrevert tojás pedig akarva akaratlanul előfordulhat.

Emiatt válasszunk olyan olcsó konyhabútort, amely hosszú évekig jól szuperálhat megfelelő karbantartás mellett.

Őrizzük meg az új állapotot megfelelő kezeléssel

Ahhoz, hogy konyhánk a felújítás után is hosszú ideig csillogjon-villogjon, folyamatos karbantartás szükséges. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden áldott nap át kell súrolni a kilincseket, fogókat, és minden evőeszköznek ragyognia kell a fiókban.

Érdemes mindennap áttörölni legalább egyszer a konyhapultot, a bútor anyagának megfelelő tisztítószerrel vagy egyszerű vizes ronggyal. Faanyag esetén érdemes lehet időnként valamilyen ápolóanyagot is bevetni a hosszabb élettartam érdekében.

Ügyeljünk a szennyeződések gyors eltávolítására, és lehetőleg kerüljük az erős vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószerek használatát!

A KonyhaMax.hu széles kínálatában jó áron szerezhetsz be kiváló minőségű konyhabútorokat!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére