Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

• 2020. szeptember 24., csütörtök •
A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.
Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A rendőrség munkatársai 2020 szeptemberében a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott ellenőrzés célja főként azokra a sofőrökre terjedt ki, akik vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, illetve a megengedett sebességnél gyorsabban vezettek.

A közlekedésrendészeti szakemberek összesen 337 sebességtúllépést rögzítettek. A helyszíneken negyvenkettő járművezetőt állítottak meg a szakemberek, kettőszázkilencvenöt esetben pedig leállítás nélkül rögzítettek gyorshajtást a kamerák. A szabálytalanságokat minden esetben bírság kiszabása követte.        

Az ellenőrzések során néhány esetben a rendőrök egyéb szabálysértések miatt is szabtak ki bírságot. A megállított sofőröknél alkoholteszter is alkalmaztak, amely minden sofőrnél negatív eredményt mutatott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.


Forrás: police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére