Költségvetési csalás gyanújával nyomoz a NAV Márki-Zay jobbkezének 2015-ös kampányával összefüggésben

mandiner.hu • 2022. január 24., hétfő •
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kész Zoltán 2015-ös veszprémi időközi kampányával összefüggésben nyomoz.
Költségvetési csalás gyanújával nyomoz a NAV Márki-Zay jobbkezének 2015-ös kampányával összefüggésben

Mint ismert, azt követően, hogy a veszprémi 1-es választókerület megválasztott országgyűlési képviselőjét, Navracsics Tibort az Európai Bizottság biztosának nevezték ki, a városban időközi választást írtak ki, amit a több ellenzéki párt támogatásával, ám függetlenként indult Kész Zoltán nyert meg.

A kampányban Czeglédy Csaba is részt vett,

korábban azt nyilatkozta, hogy „a szombathelyiek a háttérmunkában és a kampányban segítettek”, egy másik interjúban pedig azt mondta a veszprémi kampány kapcsán, hogy „ott főként a mozgósításban vett részt a csapatom, akik jórészt szombathelyi aktivistákból és budapesti szakemberekből álltak”.

A NAV nem cáfol

A PestiSrácok idézi Budai Gyula 2021 áprilisában írt levelét, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetéséért felelős államtitkárnak, Sors Lászlónak címzett. A dokumentumban Budai egy videofelvételre hivatkozik, amelyen a Czeglédy-ügy egyik vádlottja olyan dolgokról beszél, amelyek felvetik, hogy

Kész Zoltán 2015-ös időközi választási kampánya és annak finanszírozása nem a jogszabályban meghatározott keretek között történt.

A portál megkereste a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztályát, és azt kérdezték, igaz-e, hogy büntetőeljárást indítottak Kész Zoltán kampánya ügyében, valamint megkérdezték, milyen bűncselekmények gyanújával nyomoznak. A portál arra is kíváncsi volt, hol tart az ügy, vannak-e már gyanúsítottak. A PestiSrácok megkeresésére azt válaszolták, hogy az eljárás részleteit konkrét személyekre és gazdasági szereplőkre vonatkozóan nem hozhatják nyilvánosságra, azaz konkrét eljárásról írtak, és nem cáfolták a folyamatban levő büntetőeljárás megindításának tényét.

Nyitókép: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére